Fudge shampoo ja hoitoaine

Testissä Fudge shampoo ja hoitoaine

*Fudge Clean Blonde Damage Rewing Violet-Toning Duo

Tuotekuvaus

Fudge shampoo ja hoitoaine on tarkoitettu vaaleiden hiusten kirkastamiseen ja keltaisuuden poistoon. Tuotteet lupaavat myös vahvistaa, silottaa ja pehmentää hiuksia. Vaaleaksi värjätyillä hiuksilla on taipumus muuttua ajan kanssa kellertäviksi.

Itse haluan, että väri pysyy kirkkaana ja mieluummin hopeisena kuin kellertävänä. Vaalennus ja suoristus ovat myös varsin kovia käsittelyjä hiuksille, joten hoitavat ominaisuudet tulevat enemmän kuin tarpeeseen. Tilasin Fudge shampoon ja hoitoaineen verkkokaupasta kotiin testattavaksi. Isot 250 ml:n tuubit, joissa helppokäyttöiset flip-korkit.

Tuoksu

Miellyttävä, miedohko tuoksu.

Tuotteen ulkonäkö

*Fudge shampoo on erittäin tummanviolettia, lähentelee tummuudessaan mustaa. Melko löysää. Levittyy helposti ja vaahtoa mukavasti.

Tuotteen käyttö

Laitoin ihan runsaasti, niin paljon kuin kämmenelle mahtui. Pesin joka kohdan päästä ja annoin vaikuttaa muutaman minuutin. Tuubin mukainen maksimi vaikutusaika on 5 minuuttia.

Shampoon väri onkin niin ärjyä, etten uskaltaisi pidempään pitääkään! Tämän jälkeen lisäsin pienen määrän vettä hiuksiini ja emulgoin vielä hetken hieromalla shampoota päähäni.

Lopuksi huuhtelin päänahan ja hiukset erityisen huolellisesti pää alaspäin viileän veden alla. Huomion arvoista: Tuubissa kehotetaan käyttämään suojakäsineitä värjäytymisen varalta. Eikä suotta. Itselläni on erittäin kuivat kädet. Shampookäsittelyn jälkeen käteni olivat täysin värjäytyneet voimakkaan violeteiksi. Vaikka lotrasin vedellä ja kävin saunassa, oli väri vielä selvästi näkyvissä käsissäni ja oikein imeytynyt kuiviin viiruihin.

Parissa päivässä viimeisetkin värit hävisivät ihostani. Mutta jos on vaikkapa juhlat tiedossa ja haluat kirkastaa hiustesi väriä, suosittelen todella käyttämään suojakäsineitä.

Hoitoaine

Huuhtelun jälkeen laiton *Fudge hoitoainetta kädelleni runsaan määrän. Hoitoaine on väriltään hyvin vaalean violettia. Hoitoaine on hieman paksumpaa kuin shampoo, mutta levittyy helposti.

Tämä ei varmastikaan värjää käsien ihoa, mutta varoiksi tuubin kyljessä kehotetaan myöskin hoitoaineen kanssa käyttämään suojakäsineitä. Hoitoaineen annoin vaikuttaa hiuksissani arviolta kymmenen minuuttia, eli sen aikaa, kun olin löylyissä.

Tuubissa ei ole kerrottu maksimi vaikutusaikaa. Saunassa hiukset tietysti suojattuna märällä froteeturbaanilla. Huuhtelun hetkellä otin jälleen pienen määrän vettä, jolla emulgoin, eli hieroin hoitoaineen ja veden sekoituksella päänahkaa ja hiuksia vielä pienen hetken. Sen jälkeen hiusten pitkä ja huolellinen huuhtelu pää alaspäin viileän suihkun alla.

Fudge shampoo ja hoitoaine tuubeissa on valtava määrä tekstiä, joka on niin pientä, että avuksi tarvitaan lukulasit sekä suurennuslasi! Kannattaa siis lukea ohjeet ennen suihkua!

Hiukset, joihin testattiin

Pitkät, luonnonkiharat, vaalennetut, kuivat ja karheat. Lisäksi muotoillaan suoristusraudalla kahdesti viikossa.

Tuotteen toimivuus

*Fudge shampoo & hoitoaine todella tekivät näkyvän muutoksen jo yhden käyttökerran jälkeen! Sävy muuttui huomattavan tuhkaiseksi tai hopeaksi.

Miinusasia, johon kiinnitin huomiota oli se, että tuhkan/hopean väri oli epätasainen. Siellä täällä voimakkaita laikkuja ja jossain kohdin en nähnyt vaaleutta. Koitin olla tarkkana Fudge shampoon ja hoitoaineen levityksessä juurikin tämän asian takia.

Täytyy olla vielä tarkempi tuotteiden levityksessä, jotta kirkkaus tulee hiuksiin tasaisesti. Päätin jättää hiukset kampaamatta suihkussa märkänä, sillä märkä hius on haavoittuvainen ja venyy helposti. Venynyt hius taas katkeaa helposti.

Arvostelu ja kokemuksia

Olen kokeillut useita keltaisuutta poistavia hiustenhoitotuotteita. Fudge shampoo ja hoitoaine ovat kyllä omaa luokkaansa tehossaan. Eron värisävyssä tosiaan näki jo yhden käyttökerran jälkeen selkeästi vaaleampina hiuksina.

Myös hoitavat ominaisuudet tuntuivat toimivan.

Fudge shampoolla ja hoitoaineella voi hyvin parantaa hiusten ulkonäköä siinä vaiheessa, kun kampaajakäynnistä on vierähtänyt jo useampi viikko ja paras vaaleus on alkanut kääntymään hienoiseen keltaisuuteen.

Jos hiuksesi on taipuvaiset keltaisuuteen, suosittelen kokeilemaan Fudge shampoota ja hoitoainetta vaaleille hiuksille! Bye bye keltaisuus!

Arvosana Fudge shampoo ja hoitoaine

8,5/10

”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös artikkeli: Tuliko tukkaan vaalennuksen jälkeen kellertävä sävy? 3 konstia, joilla vaalea pysyy viileänä pidempään

Fudge duo