Arkiruoka ideoita

Lohiwokki: nopea arkiruoka

Hyvää ja terveellistä!

On ihan ok helpottaa ja nopeuttaa kiireisiä arki-iltoja käyttämällä puolivalmisteita ja pakastevihanneksia. Joka tapauksessa näin valmistettu arkiruoka on huomattavasti terveellisempää kuin hampurilaisravintolasta tai pizzeriasta haettu pikaruoka.

Tässä sinulle idea todella helposta arkiruoasta.

Annoksesta riittää isot annokselle kahdelle aikuiselle. Hieman pienemmät annokset kolmelle, kaksi aikuista ja yksi lapsi. Jos tuntuu, että annos jää pieneksi, voit lisätä ruokamäärää esim. keittämällä riisiä 1,5 dl ja lisätä sen ruoan joukkoon. Myös pasta käy hyvin. Lisäksi pari ruokalusikallista raejuustoa ja leipä kylkeen, niin tässä on oikein hyvä arkiruoka.

Näitä tarvitset:

 • 1 pussi á 500g Findus Classic Wok pakastevihanneksia
 • 400 g lohta
 • suolaa
 • kuivattua tilliä
 • ½ kalaliemikuutio
 • öljyä

Näin valmistat:

 1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Huuhtaise kylmän veden alla ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla. Leikkaa isoiksi kuutioiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja kuivattua tilliä.
 2. Laita wokkipannu kuumenemaan levylle. Lorauta pohjalle tilkka öljyä. Kun pannu on kuuma, kaada pakastevihanneksista puolet kuumalle pannulle, murenna puolikas kalaliemikuutio joukkoon ja anna kypsyä reilu 5 minuuttia.
 3. Kaada vihannekset syvälle lautaselle odottamaan. Toista sama lopulla pussillisella pakastevihanneksia. Tähän annokseen ei tarvitse lisätä kalaliemikuutiota.
 4. Kun pakastevihannekset ovat kypsyneet ja koko 500 g odottaa syvällä lautasella, on aika paistaa isot lohipalat. Paista lohikuutiot pienessä määrässä öljyä muutaman minuutin ajan varovasti käännellen. Pintaan tulee kaunis rusketus. Voit varmistaa lohen kypsyyden halkaisemalla isoimman palan ja katso, että on kypsä myös sisältä.
 5. Lisää wokkivihannekset pannulle kalojen joukkoon.

Helppo arkiruoka on valmis!

Pari vinkkiä:

 • Wokkaa vihannekset pienissä erissä, jolloin niistä tulee rapeita ja herkullisia. Mikäli wokkaat ison määrän vihanneksia kerralla, niistä irtoaa niin paljon nestettä, että vihanneksista tulee ennemminkin keitetyn makuisia ja oloisia kuin wokattuja. Varmista myös, että pannu on kuuma kun wokkaat.

 • Käytä normiöljyn sijasta yrtti-sitruunaöljyä, niin saat lisää makua ruokaan. Valmis makuöljy löytyy mm. Keijulta.

 • Kuivatun tillin sijasta voit käyttää tuoretta tilliä, mutta lisää se ruokaan vasta juuri ennen tarjoilua jolloin tilli pysyy kauniina.

 • Älä kypsennä kalaa liian kauan, ettei siitä tulee kuivaa ja kumimaista. 5 minuuttia on ihan maksimi.

Katso lisäksi seuraavat reseptit:

Lempeä kanaviilokki

Paras maa-artisokkapasta