Shampoo kuiville hiuksille

Kosteuttava shampoo kuiville hiuksille

 

”Onko sillä väliä mitä shampoota käytän kuiville hiuksille? Laitan kuitenkin pesun jälkeen vielä hoitoainetta.” Kyllä, sillä todellakin on merkitystä! Oikea shampoo kuiville hiuksille on kuin vesi janoiselle.

Valitse shampoo oikein

Kuivien hiusten hoitaminen lähtee jo shampoon valinnasta. Ja kun kyseessä on shampoon valitseminen kuiville hiuksille, niin varmista, että valitset juurikin kuiville hiuksille tarkoitetun kosteuttavan shampoon. 

Se ei ole sama asia kuin rakennetta korjaava shampoo tai värin kestoa pidentävä shampoo. Kuivat hiukset kaipaavat ensisijaisesti kosteutusta. Kun kosteusasia on saatu kuntoon, voit vaihtaa shampooseen, jossa on muita kaipaamiasi ominaisuuksia.

Itselläni on pitkät, erityistä huolenpitoa vaativat hiukset. Luonnonkiharat, vaalennetut ja suoristusrauta käsitellyt. Olen oppinut kokeilun ja erehdyksen kautta ja tämän vuoksi olen vakuuttunut, että pystyn auttamaan sinuakin saamaan kosteutetut, hyväkuntoiset hiukset. Vuosia ”tein kaikkeni”, että saisin pitkät hiukset, mutta kuivuudesta johtuen hiusten latvat aina murenivat ja ainoa asia mikä niihin auttoi, oli kampaajan sakset.

Etsin tietoa ja tein omia kotikokeita, kunnes löysin toimivat tavat ja kuiville hiuksille sopivat tuotteet. Nyt haluan jakaa parhaat oivallukset ja vinkkini myös muille, jotta kaikilla kuivahiuksisilla on tarvittava ja käytännössä testattu tieto käytettävissään.

Kosteuttava shampoo kuiville hiuksille

Huolella valittu kosteuttava shampoo tekee ihmeitä hiuksillesi. Kosteuttava shampoo korjaa hiuksen rakennetta ja kosteuttaa sen pintaa.

Kun kosteustasapaino korjaantuu, paranee samalla myös hiuksen rakenne ja hiuksesta tulee joustavampi. Tämä taas tekee hiuksesta kestävämmän, eli hius ei katkea niin helposti kuin rutikuiva hius.

Riittävän kosteutettu ja hyväkuntoinen hius saa pintaansa myös kiiltoa, joten hiukset näyttävät upeilta!

Kuivien hiusten pesu kosteuttavalla shampoolla

Kastele hiukset. Lisää shampoota pienehkö määrä kämmenellesi ja hiero shampoo sormenpäillä päänahkaasi. Hiero ja pese huolellisesti koko päänahka ja korvantaustat.

Kyllä, oikeastaan pesemme päänahan, emme hiuksia. Shampoota ei tarvitse levittää pituuksiin, sillä pitkien hiusten pituudet peseytyvät samalla kun huuhdot päänahan ja shampoota sisältävä vesi valuu hiusten pituuksia pitkin pois.

Huuhtele haalealla vedellä

Käytä huuhteluun mieluummin haaleaa vettä, sillä kuuma vesi kuivattaa. Sekä hiuksia, että ihoa.

Kuivien hiusten jatkuva peseminen ei varsinaisesti auta niiden tilannetta, sillä kaikkinainen ylimääräinen rasitus voi vaurioittaa hiusta lisää. Keskity siis päänahan pesuun ja unohda latvat. Vähennä mahdollisuuksien mukaan hiusten pesukertoja.

Tarvittaessa tuplapesu

Mikäli hiukset eivät tunnu puhtailta yhden pesukerran jälkeen, voit tarvittaessa pestä hiuspohjan vielä toiseen kertaan. Pesun tai pesujen jälkeen on tärkeää huuhdella päänahka ja hiukset kunnolla, ettei shampoon jäämiä jää aiheuttamaan kutinaa tai muita ikäviä oireita.

Pidennä kuivien hiusten pesuväliä

Useimmat pesee hiukset n. 3-4 kertaa viikossa ja saattavat vielä kuivata hiukset suihkun jälkeen föönillä.

Kuiville hiuksille tuo määrä pesuja on yksinkertaisesti liikaa. Koita vaikka pikkuhiljaa päästä siirtymään rytmiin, jossa peset hiukset vain pari kertaa viikossa.

Se saattaa hyvinkin olla ihan riittävä tahti. Kuivat hiukset yhdistettynä kuivaan päänahkaan takaavat sen, ettei hiukset oikeasti edes rasvoitu kovin ja kaksi pesukertaa viikossa oikeasti riittää.

Jos tulee yllättävä tilanne ja tulee tunne, että pesulle saattaisi olla tarvetta, voit käyttää kuivashampoota. Sillä pystyy hyvin pitkittämään pesuväliä 1-2 päivää.

Tärkeää on suihkuttaa kuivashampoota vain tyveen, ei pituuksiin ollenkaan. Kuivashampoo nimittäin tuppaa kuivattamaan pituuksia entuudestaan.

Paras kosteuttava shampoo kuiville hiuksille

Käytän vaihdellen paria eri kosteuttava shampoota. Kaksi ehdotonta suosikkiani ovat* Wella Invigo Care Enrich Shampoo ja Wella Professional Fusion Intense Repair.

Molemmat suosittelemani shampoot pesevät mielestäni hiukset hyvin ja pieni määrä riittää, sillä tuote on hyvin levittyvä. Pesun jälkeen on hyvä siirtyä kosteuttavien hoitoaineiden pariin.

Voit lukea kosteuttavista hoitoaineista kirjoittamastani artikkelista täältä>>

Kosteuttava shampoo

 

Superkosteuttava shampoo

Ammattilaistenkin käyttämä ja suosima Wella SP Hydrate Shampoo on erittäin kosteuttava.

Tuote pesee hiukset puhtaiksi hellästi ja samalla kosteuttaen. 

Kokeilemalla löydät itsellesi parhaan kosteuttavan shampoon ja tässä esitellyt kolme eri tuotetta on varmasti kokeilemisen arvoiset!

Päänahkaa kosteuttava shampoo

Päänahkakin saattaa kuivua, erityisesti talviaikaan. Jos päänahka tuntuu kiristävältä, kuivalta, kutisevalta tai muuten vaan epämiellyttävältä pesujen ja kuivumisen jäljiltä, suosittelen kahta tuotetta.

Hyvä, erityisesti hiuspohjaa kosteuttava shampoo on* Cutrin Bio+ Original Balance Shampoo Dryness Relief. Tuo nopean avun kireyden ja kutinan tunteeseen. Sopii käytettäväksi erityisesti talviaikaan, jolloin ilmankosteus on matala ja iho, hiukset ja päänahka kuivuvat entisestään.

Päänahan kosteutus – paras vinkki!

Ja nyt tulee paras päänahkaa kosteuttava tuotevinkki:* Cutrin Bio+ Hydra Balance Scalp Treatment.

Olen käyttänyt tätä tuotetta arviolta vuosikymmenen, enkä ole luopumassa käytöstä. Hiustenvärjäyksen jälkeen päänahkani kutisee voimakkaasti. Siksipä otankin tuubin aina mukaan kampaajalle ja pyydän häntä laittamaan tätä ihanaa, viilentävää voidetta päänahkaani värjäämisen ja pesujen jälkeen. Helpottaa tunnetta päänahassa ihan välittömästi ja mikä parasta: tämä tuote ei tahmaa tai lähmää tukkaa!

Voide on valkoista, mutta kun sen levittää hiusten ollessa pyyhekuivat, ei kuivuneissa hiuksissa näy jälkeäkään voiteen käytöstä. Ruma tuubi, mutta aine on vertaansa vaille!

Todellinen tähtituote, jota suosittelen lämpimästi!

Olen kokeillut myös paria apteekkituotetta päänahan kosteuttamiseen. Kokeiluiksi jäivätkin, sillä tukka lähmääntyi, joten sellaista ei ole miellyttävä käyttää.

Palauta kosteus kuiviin hiuksiisi

Kärsittyäni kuivista hiuksista vuosia, olen löytänyt useita keinoja palauttaa kosteus takaisin hiuksiin. Samalla hiuksiin on palautunut kimmoisuus ja kiilto. Intohimoni on auttaa muita vastaavassa tilanteessa olevia ja siksi olen kirjoittanut artikkelin, jossa kerron kaikki ne niksit, jotka auttoivat hiuksiani palautumaan huonokuntoisista upean eläviksi. Ja samalla sain kauan haaveilemani pitkät hiukset, kun latvat eivät enää murtuneet. Pääset käsiksi kaikkiin vinkkeihini täältä>>

Minä onnistuin tässä, sinäkin onnistut!

Kosteuttava shampoo kiharille

Jos sinulla sattuu olemaan luonnonkiharat hiukset, ne kaipaavat erityistä huomiota kosteutuksen suhteen. Luonnonkihara hius on nimittäin luonnostaan kuiva ja karhea. Voit huoleti käyttää luonnonkiharalle tukallesi kuivan tukan tuotteita. Näin teen itse. Voit lukea erityisesti luonnonkiharista hiuksista kirjoittamani artikkelin täältä>>

Syväpuhdistava shampoo

Jos käytät muotoilutuotteita kuten vahaa, muotoiluvaahtoa, hiuslakkaa jne, voi olla tarpeen käyttää noin kerran kuussa syväpuhdistavaa shampoota.

Näin varmistat, että saat sitkeimmätkin muotoiluainejäämät pois hiuksistasi. Mikäli muotoilutuotteet kerääntyvät hiuksen pintaan, eikä niitä koskaan pestä huolella pois, aiheuttaa se harmeja. Nimittäin hius jäykistyy ja on herkkä murtumaan ja katkeamaan. Vertaa keittämätön spaghetti.

*Syväpuhdistava shampoo pesee tukan ihan ritisevän puhtaaksi ja hiukset tuntuvat pesun jälkeen takkuisilta. Syväpuhdistavan shampookäsittelyn jälkeen suosittelen käyttämään superkosteuttavaa hoitoainetta. Ehkä jopa hiusnaamiota. Syväpuhdistuksen jäljiltä hius on valmis vastaanottamaan kosteuttavat ainesosat uudella innolla.

Parhaat kosteuttavat hoitoaineet, katso artikkeli ja tuotesuositukset täältä>>

Kuivat hiukset syyt

Syyt ovat moninaiset, että hiukset kuivuvat. Ulkoiset tekijät kuten ilmasto, sisäiset tekijät kuten ravinto ja veden juonti, mutta myös mekaaninen rasitus vaikuttaa tilanteeseen. Esim. kuumien hiusmuotoilulaitteiden käyttö. Joskus avuksi tarvitaan lisäravinteita ja sopivia hoitotuotteita ja käsittelyjä. Kaikkiin näihin löydät vastaukset artikkelistani Kuivat hiukset>>

Sinua saattaa kiinnostaa myös hiuksiin jätettävät hoitotuotteet. Ihmeellinen monitoimituote, katso täältä>>

Kautta aikojen paras hiusöljy, katso täältä>>

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.