Ohuet hiukset

Ohuet hiukset

Ohuet hiukset kaipaavat tarkkaan valittuja hoito- ja muotoilutuotteita. Kuitenkin ehkä tärkeimpänä nostaisin esiin leikkauksen tärkeyden. Hyvin leikattu lyhyt malli sopii usein ohuille hiuksille parhaiten ja näyttää todella hyvältä. Lisäksi oikeilla täsmätuotteilla hiukset saa näyttämään varsin tuuheilta. Paljon urheilevilla lyhyt hiusmalli on kuitenkin kätevä. Se on nopea pestä ja kuivata.

Ohuet pitkät hiukset

Tämä voi olla haastava yhtälö. Jos kuitenkin jaksat nähdä kovasti vaivaa, voi tämäkin onnistua tuloksellisesti. Aina voi myös halutessaan turvautua hiustenpidennyksiin tai hiusten tuuhennukseen hiuslisäkkeiden avulla. Näin saat unelmien paksun tukan kädenkäänteessä. Unelmien tukkaa jahdatessa kaikki keinot ovat sallittuja.

Ohuet hiukset paksummiksi

Käytä ohuiden hiusten pesussa vahvistavia ja volyymia antavia *shampoita ja hoitoaineita. Volyymituotteet turvottavat hiusta tehden siitä paksumman tuntuisen. Varo valitsemasta liian hoitavaa hoitoainetta, jottei hoitoaine latista tukkaa entisestään. Kiinnitä huomiota, että latvat saavat hoitoainetta, jätä tyvi ilman. Tyveen laitettu hoitoaine latistaa hiuksia. Suosittelen myös unohtamaan raskaat hiusöljyt ja käyttämään öljyjä kaikkinensa maltilla.

Värillä lisää volyymia

Yksi keino saada nopeasti hieman paksuutta lisää ohuille hiuksille, on hiusten värjääminen. Kestoväri tai kevytväri tekee saman eli turvottaa hiusta. Väri antaa myös ryhtiä ja tukea, jolloin hiusten muotoilu helpottuu. *Katso hiusvärejä täältä. Myös hiusten raidottaminen tuo volyymiä etenkin hiuksen tyveen.

Ohut-tukka-kampaus

Ohuet hiukset kampaus

Jos hiuksilla on pituutta esimerkiksi polkkamallin verran, voit loihtia runsautta kiharoilla. Kiharoita voi tehdä useilla eri tavoilla. Osa kiharantekotavoista kuluttaa hiusta enemmän kuin toiset tavat. Etenkin ohimoiden ohuet babyhiukset ovat vaarassa katketa. Kannattaa miettiä ja valita omalle hiuslaadulle sopiva tapa.

Volyymia muotoiluraudalla

Muotoiluraudalla, toiselta nimeltään suoristusrauta, saa aikaiseksi todella napakoita ja kestäviä kiharoita. Kihara myös näyttää erilaiselta jos sen jättää harjaamatta suoraan muotoilurautakäsittelyn jälkeen tai jos kiharan harjaa leveällä harjalla muotoilun jälkeen. Ilman harjaamista kihara on voimakas ja napakka, harjaamisen jälkeen eteerisen loiva ja tyylikäs. Muotoiluraudalla saa aikaiseksi todella erilaisia lookkeja. Lue vertailu markkinoiden parhaista muotoiluraudoista täältä.

Muotoiluraudan käyttö kiharoiden tekemiseen vaatii hieman harjoittelua, mutta on täysin jokaisen opittavissa. Youtubesta löytyy useita hyviä opasvideoita, joista kannattaa ottaa mallia ja oppia. Peilin kautta itseään katsottaessa voi kiharan teko alkuun tuntua haastavalta, mutta älä luovuta. Voit myös olla katsomatta peiliin ja koittaa tehdä kiharan keskittymällä itse tekemiseen. Mikään ei voita sitä tunnetta kun saat ensimmäisen kunnon kiharan aikaiseksi ja hoksaat miten se tehdäänkään.

Hiusten suojaaminen

Kuumia muotoiluvälineitä käytettäessä kannattaa aina muistaa suojata hiukset kuumasuojalla. Kuumat muotoiluvälineet voivat kuluttaa hiusta todella voimakkaasti tai jopa katkaista sen. Kuumasuojiakin on useita erilaisia mm. suihkutettavia ja öljymäisiä. Tässä tapauksessa valitsisin suihkutettavan. Oma suosikkini on ehdottomasti *Revlon Uniq One, jossa on monta muutakin upeaa ominaisuutta.

Muotoilurauta kuumenee todella kuumaksi, joten etenkin aluksi, kun raudan käyttö on vielä uutta, ole erityisen varovainen, ettet polta sormiasi, korvanlehteä tai ohimoa. Punainen palojälki pysyy muistona harmittavan pitkään.

Kiharoita saa tehtyä hieman lempeämminkin, vaikkapa perinteisillä paplareilla. Suihkauta muotoilutuotetta hiukseen ja sitten kiepauta hiukset paplarin ympärille. Anna kuivua. Näin kiharasta tulee hieman kestävämpi kuin tehtäessä ilman muotoilutuotetta.

Suosittuja ovat myös patukat, jotka voidaan jättää tekeytymään hiuksiin jopa yön yli. Aamulla sinulla on jumalainen kiharapilvi. Nämä kaksi viimeksi kerrottua tapaa on hiuksille huomattavasti hellempiä.

Niin, eikä pidä unohtaa ikiaikaisia sormikiharoita. Pyöräytä hiusosio sormenympärille, irrota hiukset sormesta yhtenä renkaana ja kiinnitä rengas litteänä päähän pinnin avulla.

Volyymia muotoilulla

Kiharoinnin jälkeen hiuksiin voi tehdä tupeerauksella tukea tyveen, jolloin kihara kohoaa päänahasta ja kohottaa kampausta. Tässä kohtaa on pakko mainita, että maltilla tupeerausta tyveen, jottei kampauksesta tule kypärää. Kun hiukset eivät ole päänahassa kiinni, myös rasvoittuminen vähenee. Lopuksi vielä *hienojakoista hiuslakkaa päälle, tarpeeksi kaukaa suihkutettuna, pari kerrosta ja tuuhea hyvännäköinen kampaus on valmis! Liian raskaat  (märät) hiuslakat saavat hiukset latistumaan. Suosittelemani Elnett hiuskiinne on muuten ihan klassikkotuote ja kaiken lisäksi monien hiusammattilaisten käyttämä mm. hiusnäytöksissä, kuvauksissa jne!

Ohuet hiukset ja otsatukka

Helppo ja kovasti ulkonäköä muuttava teko on leikata otsatukka. Tai vastaavasti, jos sinulla on jo otsatukka, voit vaihteeksi kasvattaa sen pidemmäksi. Otsahiukset voi tällöin sujauttaa korvan taakse tai laittaa muuten kiinni pinneillä tai ponkkareilla.

Ohut-tukka-otsatukka

Todella ohuet hiukset

Mikäli suosit todella lyhyttä hiusmallia, niskasta singlattua, on se erittäin hyvä valinta. Vaatii toki säännöllistä leikkaamista kampaajalla, mutta on myös todella näyttävä. Moni superlyhyt hiusmalli on naisellinenkin, etenkin jos otsatukan alueelle jättää hieman pidempiä osioita. Katsopa mallia vaikka useilta Hollywood tähdiltä!

Lyhyessä mallissa on se hyvä puoli myös, että mallia ja väriä voi vaihdella lähes loputtomasti. Kampaajat ovat tottuneet suomalaisilla yleiseen ohueen hiuslaatuun, joten kysy rohkeasti vinkkejä kampaajaltasi. Oikealla mallivalinnalla sinäkin saat ohuista hiuksistasi loihdittua kadehdittavan hiustyylin!

Syömällä monipuolisesti ja nauttimalla valittuja ravintolisiä saatat saada hiuksiisi lisää elinvoimaa ja vahvuutta. Esimerkiksi biotiini, kalsium, sinkki, D-vitamiini. Kannattaa kysellä täsmävinkkejä juuri omaan tilanteeseen mm. apteekista. 

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.