Pinaattikeitto resepti

Homemade pinaattikeitto, halpa arkiruoka

Käsi pystyyn kuinka moni tekee pinaattikeiton itse. Se on paljon helpompaa kuin uskoisit. Lisäksi, keitto valmistuu ehkä nopeammin itse tehtynä kuin sulattamalla kaupan valmista jääkuutiota kattilassa.

Reseptistä riittää isot annokset kahdelle ja pienemmät annokset kolmelle.

Ainekset, joita tarvitset pinaattikeiton tekoon:

1 pss pakastepinaattia 150g

1 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

1 lihaliemikuutio

5 dl vettä

2 dl kermaa

4 kananmunaa

Valmistusohje:

Aloita laittamalla kananmunat kiehumaan. Keitä kananmunia sen mukaan haluatko löysempää vai kovaa rakennetta.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot. Sekoita pieni hetki, jauhojen ei tarvitse ruskistua. Lisää muutaman minuutin kulutta vesi vatkaamalla samalla vispilällä voimakkaasti. Vispilää käyttämällä saat tasaisen keiton. Lisää nesteeseen lihaliemikuutio. Kun lihaliemikuutio on sulanut, lisää pakastepinaatti. Kun pinaatti sulanut, anna kiehahtaa muutama minuutti. Lopuksi lisää kerma ja anna kiehahtaa.

Keitto on valmis!

Annostele keitto syvälle lautaselle ja lisää pinnalle kananmunan puolikkaita. Halutessasi voit ripsotella kananmunien päälle yrttisuolaa tai aromisuolaa.

Arjen ravitsevaa pikaruokaa!

Katso myös nopean lohiwokin resepti täältä!

Katso lempeän kanaviilokin resepti täältä!