Kuiviven huulien hoito

Kuivat huulet – 4 helppoa niksiä niiden hoitoon!

Mistä huulien kuivuminen johtuu?

Moni asia voi johtaa siihen, että huulet kuivuvat ja lopulta rohtuvat ja halkeilevat. Huulissa tuntuu kuivalta, kiristävältä ja ne voivat olla jopa kipeät. Jokainen meistä toivoo silloin pikaista apua tilanteeseen. Kuivat huulet, rohtuneet huulet, tässä vinkit hoitoon!

kuivat huulet hoito

Tässä yleisimmät syyt huulien kuivumiseen:

  • Ulkoilu kylmässä ilmassa tai kovassa tuulessa
  • Oleilu auringossa ilman aurinkosuojaa
  • Voimakkaat lämpötilan vaihtelut
  • Huulien lipominen kielellä
  • Liian vähäinen vedenjuonti

Kuivat huulet hoito

Iho, hiukset ja huulet reagoivat helposti kylmään tai kuumaan ilmaan ja äkillisiin lämpötilan vaihteluihin. Ulos lähtiessä huulipuna voi olla hyvä suojautumiskeino kylmällä tai tuulisella ilmalla. Auringonpaisteessa moni unohtaa suojata huulet aurinkovoiteella, vaikka huulet tarvitsevat yhtä lailla suojaa kuin kasvot tai muukin iho. Monissa huulivoiteissa on aurinkosuoja lisäominaisuutena, sitä voi huoleti käyttää kesät talvet ympäri.

Vältä huulien lipomista kielellä, sillä se kuivattaa huulia. Ennestään kuivat huulet kuivuvat lisää ja kierre on valmis. Pidä mieluummin aina huulirasvaa käden ulottuvilla.

Varmista, että juot riittävästi raikasta vettä päivän aikana. Sopiva määrä juoda vettä on 1,5-2 litraa päivässä. Vesi on tärkeä elementti ihan koko kehollemme. Vettä kaipaavat niin iho, hiukset, vireystila kuin moni muukin asia kehossamme.

Rohtuneet huulet hoito

Kuivia ja rohtuneita huulia voi hoitaa helposti kotikonstein. Helpoin asia on lisätä vedenjuontia, mikäli huomaat sen olevan liian vähäistä. Lopeta myös huulien lipominen.

Mikäli huulesi ovat jo päässeet kuivumaan tai rohtumaan, suosittelen kuorimaan huulet kevyesti ennen rasvaustoimenpidettä. Kuorimisen voit tehdä harjaamalla huulia varovasti pehmeällä hammasharjalla, ilman hammastahnaa. Toinen vaihtoehto on tehdä hellävarainen kuorinta-aine itse, jolla kuorit huulet. Voit sekoittaa joko hunajaan tai kookosöljyyn pienen määrän hienoa sokeria. Hiero huulet kevyesti tekemälläsi tahnalla ja huuhtele huulet kädenlämpöisellä vedellä.

Kun olet tehnyt kuorinnan ja poistanut kuivan ihosolukon huulistasi, on aika kosteuttaa huulet. Näin kuorinnan jälkeen voiden imeytyy syvemmälle huuliin hoitaen niitä tehokkaammin. Jos teet kuorinnan illalla ennen nukkumaanmenoa, voit laittaa oikein tuhdin kerroksen esim. Bepanthen voidetta. Ei haittaa, vaikka huulet jäävät ihan valkoisiksi paksusta rasvakerroksesta. Se kyllä imeytyy yön aikana.

Alkuun, jos huulet ovat erittäin kuivat tai rohtuneet, voit kuoria huulet esim. 3 päivänä peräkkäin. Kun huulet ovat jo paremmassa kunnossa, voi huulia kuoria noin kerran viikossa tai tarvittaessa.

Kuivien huulien hoitotuotesuositus

Yksi kiva valmis huulituote on Labellon kuoriva huulivoide, lip scrub. Tuote kuorii ja hoitaa samalla. Vaikka en olekaan Labello huulivoiteiden suurin fani, niin tämä tuote päätyi arjessa jatkuvaan käyttööni.

Rohtuneet huulet hoito

Viime talvena kärsin hetken ajan hurjan kuivista huulista. Työkaverini huomasi, kun revin nahkaa huulistani eräässä kokouksessa. Hän vinkkasi tästä kuorivasta huulirasvasta ja päädyin ostamaan testimielessä. Ensimmäisenä päivänä käytin huulivoidetta varmaankin 15 kertaa ja samaisena ilta jo huomasin, että nahkapaloja ei enää irtoa. Huulet saivat myös riittävästi kosteutusta ja seuraavana päivänä huulet olivat jo todella paljon paremmassa kunnossa. Yöksi toki olin vielä laittanut paksun valkoisen kerroksen superhoitavaa ja tuhtia *Bepanthen voidetta. Levitän muuten yöksi reilusti yli huulien, joten tästä tulee myös hyvä huulenympärysihon hoito samalla.

Labello Lip Scrubia on kahta eri tuoksua,* Rosehip (vaaleanpunainen pakkaus) ja* Aloe Vera (mintunvärinen pakkaus). Pidän molemmista ja olenkin ostanut kumpaisetkin. Yksi on työpöydälläni ja toinen takin taskussa, jotta voin lisätä myös ulkoillessa tai asioilla ollessa.

Lip Scrubin kuorivat rakeet tuntee selvästi voidetta laittaessa ja mielestäni se jo tekee tuotteesta tehokkaan tuntuisen. Kuorivat rakeet sulavat huulilla olemattomiin, joten huuliin ei jää ikäviä raemöykkyjä. Tämä on jännä uusi koostumus edullisessa tuotteessa!

Ihana, edullinen ja toimiva tuote!

Labello lib scrub

Vinkki: kun avaat paketin ja alat käyttämään huulivoidetta niin ihan ekoilla levityskerroilla rakeita ei vielä tunnu. Älä huoli, muutaman käyttökerran jälkeen rakeet tulevat esiin.

Pääset katsomaan Lykon laajan Labello-tuotesarjan* täältä>>

Lykolla on myös hurjan iso valikoima erimerkkisiä huulivoiteita. Valikoimaan pääset tutustumaan tästä>>

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.