Välipala smoothie

Herkullinen ja terveellinen välipala smoothie

Haluan jakaa ehdottoman lempivälipalani reseptin sinulle! Juon tätä smoothieta joka ikinen aamu ja monesti myös välipalaksi iltapäivällä.

Tästä reseptistä tulee koko kannullinen, halutessasi voit puolittaa tai vaikka jakaa reseptini neljällä. Meidän kolmihenkiselle perheelle isosta määrästä riittää kahdeksi päiväksi. Tästä resepti käyttöösi, ole hyvä!

Paras smoothie ikinä!

4 dl maustamatonta jogurttia

2 dl marjakeittoa

1 banaani

1 dl kaurahiutaleita

1 kourallinen tummia viinirypäleitä

4 dl marjoja (punaherukka, mustaherukka, valkoherukka, mustikka, vadelma, puolukka)

Sitten vaan kaikki sekaisin tehosekoittimessa! Marjoja voit vaihdella oman makusi mukaan ja samalla voit säädellä kuinka hapan tai makea smoothiesta tulee. Jos käytät pelkästään happamia marjoja, voit halutessasi sekoittaa joukkoon runsaan teelusikallisen hunajaa antamaan makeutta. Banaani ja makeat tummat rypäleet antavat toki myös makeutta smoothielle.

Pienillä muutoksilla saat tuunattua tästä nopeasta välipalasta sopivia versioita eri tarpeisiin:

  • Kevyt välipala laihduttajalle: käytä rasvatonta jogurttia ja sokeroimatonta marjakeittoa
  • Proteiinipitoinen välipala: käytä jogurtin sijasta rahkaa ja lisää annos proteiinijauhetta

Mikäli käytät pakastettuja mansikoita tai muita pakastettuja hedelmiä, suosittelen sulattamaan ne ennen käyttöä. Tämä siksi, että etenkin pyöreän malliset hedelmät ja marjat tuppaavat karkaamaan tehosekoittimen leikkureiden tieltä ja jäävät ikäviksi möykyiksi smoothieseen. Kaikkia ei tietysti tämäkään häiritse.

Tähän hyvään välipalaan saat muuten käytettyä paljon hävikkiruokaa! Vaihtelun vuoksi voit lisätä banaanin sijasta nahistumassa olevan omenan, päärynän, mandariinin, appelsiinin, porkkanaa, kurkkua, salaattia. Joskus olen lisännyt pakastettuja pinaattikuutioita joukkoon ja lorauttanut lusikallisen rypsiöljyä. Tämän välipala reseptin rajana on vain mielikuvitus!

Terveellinen välipala smoothie

 

Blenderin valinta

Valitse blenderi sen mukaan kuinka paljon sille on käyttöä. Jos teet smoothieta vain harvakseltaan, pienempikin blenderi riittää. Itselläni on kesälomia varten pieni *Electrolux sport blender, joka on helppo pakata mukaan myös mökille.

Jos käytät blenderiä monipuolisesti ja/tai hyvin usein, on hyvä satsata tehokkaaseen ja kestävään koneeseen. Itselläni on* Wilfa Xplode tehosekoitin. Siinä riittää voimaa ja isoon kannuun (1,8 l) mahtuu koko perheen smoothiet pariksikin päiväksi!