Lempeä kanaviilokki

Lempeä kanaviilokki

Onko sinulla jäänyt kouluajoilta kammo kanaviilokkia kohtaan? Aika monella on (enkä ihmettele). Tässäpä sellainen kanaviilokkiresepti, joka vie kielen ja kammon mennessään! Varoitus: tästä saattaa tulla perheesi uusi suosikkiruoka!

Näitä tarvitset 4 henkilön kanaviilokki annokseen:

3 broilerin reisikoipea (tai useampi koipi)

3 dl keittämätöntä riisiä

1 rkl voita

1 tl currya

2 rkl vehnäjauhoja

3 dl vettä

1 kanaliemikuutio

1 kasvisliemikuutio

2 dl ruokakermaa tai kauravalmistetta

1 rkl sitruunamehua

1 rkl kuivattua persiljaa

Näin valmistat herkullisen kanaviilokin:

Kypsennä uunissa 3 broilerin koipea 180 asteessa 1,5 tuntia. Laita koivet maustamattomina kannelliseen astiaan, jotta liha pysyy mehevänä eikä kuivu.

Kun koivet ovat kypsiä, anna jäähtyä hetki ja purkaa lihat itsellesi sopivalla tarkkuudella.

Laita riisivesi kiehumaan ja lisää riisit sekä kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon curryjauhe ja sekoita voi ja curryjauhe sekaisin. Lisää heti perään vehnäjauhot. Sekoittele näitä hetki, ei tarvitse ruskistua. Lisää joukkoon vesi ja sekoita samalla voimakkaasti vispilällä, jotta saat kastikkeesta tasaisen. Lisää kanaliemikuutio ja varmista, että maustekuutio sulaa tasaisesti nesteeseen. Keitä kastiketta muutamia minuutteja.

Lisää kastikkeeseen kerma tai kauravalmiste, sitruunamehu ja kuivattu persilja. Viimeiseksi lisää puhtaat revityt broilerin palat. Tässä kohdin vaihda vispilä puukauhaan, ettei lihanpalat jää vispilän koukeroihin kiinni. Anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on valmis. Sekoittele puukauhalla, ettei kastike pala pohjaan.

Herkullinen kanaviilokki on valmis!

Tässä se nyt on, valmis huippuruoka! Maistuu varmasti ihan koko perheelle! Kyytipojaksi mustaherukkahyytelöä ja ihastuttava makupari on valmis!

Tiesitkö, että tästä reseptistä saa helposti arjen ravitsevaa pikaruokaa? Valmista vain broileri vaikka jo edellisenä päivänä, itse kastikkeen teko valmistuu samassa ajassa kuin riisit kypsyvät. Tai osta kaupasta valmiiksi paistettuja broilerin koipia niin säästät kypsentämiseen menevän ajan. Voit myös kypsentää ison kasan koipia kerralla ja pakastaa kypsät lihat.

Kanankoivet on edullista ruokaa, mutta silti erittäin maukasta. Ehkä maukkais osa broilerista.

Kanaviilokin tuunaus

Voit tuunata kastiketta lisäämällä pieniä suikaleita suippopaprikaa. Antaa kivasti väriä ja hieman makeuttakin kastikkeeseen. Suippopaprika on jännä vihannes, sillä se saattaa maistua jopa sellaiselle, joka ei pidä perinteisestä paprikasta.

Nyt vaan kokeilemaan rohkeasti ja ihastumaan uuteen lempparireseptiin!