Microblading ja kestopigmentointi

Microblading ja pigmentointi

Kestomeikki, mikä ihana keksintö!

Puuduttaako joka aamuinen meikkaaminen? Kulmakarvojen piirtäminen ja korostaminen puoliunisena vie aikaa ja pian huomaatkin, että kas, kulmakarvat ovatkin aivan eri paria ja eri tasoilla. Tuttua, eikö? Ei kuitenkaan ole aikaa, saatikka halua pestä jo piirrettyjä kulmia pois ja aloittaa alusta. Tässä artikkelissa kerron vinkkejä, kuinka helpottaa kiireisiä aamuja ja kuitenkin näyttää huolitellulta ja hyvältä vuorokauden ympäri. Käyn läpi sekä kestovärit kulmiin, että ripsiin, microblading kulmiin, että kestopigmentointi kulmiin ja eyelinereihin.

Kestovärit

Kestovärit ovat hieno ja arkea helpottava asia. Kestovärejä voi käydä laitattamassa kauneushoitolassa, kampaajalla ja myös jotkut kosmetiikkamyymälät tekevät kestovärjäyksiä. Kestovärien laittaminen ei satu, eikä vaadi minkäänlaista toipumisaikaa. Hinnat ovat myös varsin kukkaroystävällisiä. Värjääminen onnistuu myös kotona, ehkä lähinnä kulmakarvat. Ripsien omatoiminen värjääminen on jo huomattavasti konstikkaampaa. Siksi en ole siihen itse ryhtynyt vielä koskaan. Väri- ja hapeteaineita saa ostettua nettikaupoista ja marketeista. Itselläni on kokemusta sekä RefectoCil sekä Depend tuotteista. Voit katsoa ja vertailla hintoja RefectoCil tuotesarjan tuotteista * täältä>>  Nämä ovat varsin kelpotuotteita kotivärjäykseen. Kannattaa vain olla huolellinen, ettei tule suotta värjättyä ihoa kovin laajalta alueelta kulmakarvojen ympäriltä. Tarkoitus toki värjätä vain itse kulmakarvat.

Ammattilaisen tekemä värjäys onnistuu suurella todennäköisyydellä. Toisaalta, jos lopputulos ei miellytä sinua, ei hätää, värjäys kestää noin 3-4 viikkoa, jonka jälkeen väri on suurin piirtein kulunut pois ja olet lähtötilanteessa. Ammattilaisella laittamisen yhteydessä hyvää on myös se, että yleensä hintaan kuuluu kulmien muotoilu.

Kulmien kestoväri: plussat ja miinukset

+nopea apu aamuihin

+antaa raamit kasvoille

+kulmat valmiina menoihin 24/7

+edullinen

+ei valu pois helteessä tai urheillessa

-kestää vain 3-4 viikkoa

-joutuu uusimaan usein

-saattaa aiheuttaa allergiaa

-värin valinta saattaa epäonnistua (vältä erityisesti mustaa, ei sovi juuri kenelläkään!)

-kesto ei anna pitkäaikaista helpotusta aamuihin

Ripsien kestoväri: plussat ja miinukset

+nopea apu aamuihin

+silmät tulevat upeasti esille aamuin illoin

+ei valu eikä varise tehden silmänaluset mustiksi

+kestää ilon ja surun kyyneleet

+edullinen

-kestää vain muutaman viikon oikeasti näkyvänä

-saattaa laittohetkellä kirvellä joidenkin silmiä (tämä riippuu paljon myös tekijästä!)

-yllä mainitusta johtuen silmät saattavat punoittaa hetken värjäämisen jälkeen

-joutuu uusimaan usein

-saattaa aiheuttaa allergiaa

-ei ehkä tee niin isoa muutosta kuin olit toivonut

Yhteenveto kestoväreistä

Yhteenvetona sanoisin, että jos olet lähdössä vaikkapa matkalle tai haluat huolettoman kesäloman mökillä, voi kulmien -ja ripsien kestoväri olla ratkaisu tähän. Mikäli kaipaat pidempiaikaista helpotusta aamuihisi, kannattaa lukea eteenpäin!

Microblading ja pigmentointi – mikä on näiden ero?

Lyhyesti kerrottuna, microbladingin ja kestopigmentoinnin tekotapa poikkeaa hieman toisistaan, mutta molemmat tavata kestävät iholla pitkään. Jälki on hieman erilainen, samoin kesto iholla. Molemmilla tavoilla tehdyt meikit poistuvat iholta aikanaan, eli tätä ei tule sekoittaa tavalliseen tatuointiin, joka kestää iholla ikuisesti. Moni kuitenkin puhuu tästä asiasta kulmien tatuointina.

Pigmentointi

Microblading

Tätä tapaa käytetään lähinnä kulmakarvoihin. Microbladingissä kulmien ihoa viilletään mekaanisesti tähän tarkoitukseen suunnitellulla välineellä ja viedään väriä ihoon. Välineessä eli terässä on useita neuloja rivissä. Muutama ensimmäinen viilto tehdään ilman puudutusta, mutta sen jälkeen koko alue puudutetaan pinnallisesti voiteella. Viiltely voi kuulostaa hurjalta, mutta tätä ei kannata säikähtää. Ammattilainen osaa tehdä tämän erittäin hellävaraisesti, eikä kipu missään nimessä ole kohtuutonta tai edes kovaa. Ja puudutuksen jälkeen ei edes pientä. Toki, jokainen meistä kokee kivun eri tavalla ja jännitys voi tehdä oman osansa kivun tuntemukseen.

Microblading tekniikkaa voisi sanoa tarkemmaksi tavaksi piirtää karvoja kulmiin. Microblading kulmat voivat näyttää hyvin luonnollisilta ja niitä voi olla matkan päästä vaikea erottaa aidoista kulmakarvoista.

Microblading kulmat kesto

Microblading kulmat pysyvät iholla ihosta riippuen noin vuoden, puolitoista. Toimenpide tehdään aina vähintään kahdesti, jotta saadaan lopullinen haluttu vahvuus, muoto ja kesto. Varsinaisen käsittelyn jälkeen tehdään toimenpiteeseen kuuluva microblading vahvistus 1-3 kuukauden kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Kun väri alkaa aikojen kuluessa haalistumaan, on aika käydä teettämässä ylläpitovahvistus kulmiin. Monesti jo yksi käyntikerta voi riittää ylläpitovahvistamiseen jonka jälkeen voi taas porskutella eteenpäin 1-1,5 vuotta.

Pigmentointi eli kestopigmentointi

Kulmien kestopigmentointi tehdään sähköisellä laitteella, jossa väriä viedään yhdellä neulalla ihon alempiin kerroksiin värin pysyvyyden takaamiseksi. Myös tässä tavassa voidaan käyttää ja yleensä käytetäänkin puudutevoidetta. Kestopigmentointi tekniikalla saadaan näyttävämpiä kulmia aikaiseksi, kuin microblading tekniikalla.

Kestopigmentointi kulmat kesto

Kulmien kestopigmentointi pysyy iholla yleensä pidempään kuin microblading, jopa 1-3 vuotta. Myös kestopigmentointi tehdään kahdella käsittelykerralla, joskus harvoin yksi käsittelykerta riittää, mutta jos iho ottaa väriä huonosti vastaan, voidaan tarvita jopa kolmas käsittelykerta. Sama pätee myös microbladingiin. Tätä ei kukaan voi kertoa etukäteen, vain oman ihon reaktio paljastaa tilanteen toimenpiteen jälkeen. Yleensä hintaan kuuluu 2 käsittelykertaa, kolmas on lisämaksusta.

Kestopigmentointi kohteet

Kestopigmentoinnilla voi tehdä myös rajauksia silmiin, sekä ylä, että alarajaukset eli ns. eye linerit. Näin silmät näyttävät meikatuilta heti herätessäsi, eikä tarvitse pelätä rajausten leviämistä, vaikka silmät vuotaisivat herkästi vaikkapa tuulessa. Tämä oli juuri se syy, jonka vuoksi aikanaan itse teetätin kestopigmentoinnit silmiini.

Huulten kestopigmentointi

Huulten pigmentointi soveltuu yhtä lailla huulten rajaamiseen sekä sävyttämiseen. Pigmentoinnilla voi hienovaraisesti muotoilla huulien luonnollista muotoa ja tuoda huulteen piirteet paremmin esille. Jos oma huulten pigmentti on kovin vaalea, sitä voi hieman tummentaa.

Microblading ja kestopigmentointi yhdistettynä

Minulle käytettiin molempia tekniikoita, kun kävin teettämässä kulmien kestopigmentoinnin. Ensimmäisellä kerralla kulmat käsiteltiin microblading tekniikalla eli tehtiin tarkkoja, ohuita ”karvoja” ja valmisteltiin muotoa ja haluttua väriä.

Kun kulmat olivat parantuneet, oli uusintakäsittely noin kuukauden kuluttua. Toisella kerralla tehtiin pigmentointi tekniikalla lopullinen tulos ja muutamia pieniä kohtia korjattiin vielä microblading tekniikalla. Näin saatiin aikaiseksi juuri halutunlaiset kumat ja pitkällä kestävyydellä.

Microblading vai kestopigmentointi? Miten valitsen tekniikan?

Hyviä uutisia, sinun ei tarvitse tietää vastausta tähän varatessasi aikaa! Käytte paikan päällä ammattilaisen kanssa yhdessä läpi mitä toiveita sinulla on ja hän sitten kertoo miten se kannattaa toteuttaa. Ja tosiaan, tekniikoita voi myös yhdistää kuten itsellenikin tehtiin.

Miten valita hyvä tekijä?

Tätä seikkaa ei voi olla korostamatta liikaa! Vaikka into on kova ja haluat kestokulmat itsellesi mieluiten heti, niin usko minua: tekijän valintaan haluat käyttää aikaa!

Varmista hyvä kädenjälki

Kädenjälkiä on yhtä monta kuin löydät tekijöitäkin. Selaa tekijän portfoliota eli katso runsaasti tekijän tekemiä töitä. Pidätkö hänen kädenjäljestään? Kysy ystäviltä ja tutuilta tietävätkö he hyviä tekijöitä. Jos näet jollain työkaverilla kauniit pigmentoidut kulmat, voit hyvin kysellä niiden tekijän perään. Ja vaikka saisit ystävältä, tutulta tai kollegalta suosituksen, katso silti tekijän portfolio läpi ja varmista, että pidät jäljestä myös itse. Kauneus kun on katsojan silmissä! Yksi tykkää luonnollisen näköisistä kulmista, toiset tykkää varsin vahvoista ja näyttävistä kulmista.

Lue tekijän arvosteluja

Googleta tekijän nimeä, asiakkaiden kokemuksia, katso Facebookista tekijän yrityksen sivut ja onko siellä arvosteluja. Mitä enemmän arvosteluja on, sitä varmemmin uskallat luottaa arvosteluihin. Vain muutama arvostelu voi olla vaikkapa ystäväpiirin laittamia, ei ehkä aitoja kokemuksia.

Yksi hyvä tapa voi olla kääntyä tunnetun tekijän puoleen. Huomaathan, että julkisuus ei automaattisesti takaa ammattitaitoa, mutta tunnetusta tekijästä voi olla helpompi löytää arvosteluja ja kokemuksia. Hintalappukin on yleensä hieman korkeampi. Itse henkilökohtaisesti maksan mieluusti vähän enemmän varmistaakseni tekijän hyvän jäljen, jonka voi todeta jo etukäteen.

Kestopigmentointi hinta

Vaikka kuinka tekisi mieli, niin älä valitse tekijää pelkän hinnan perusteella. Halpa hinta voi kertoa vähäisestä kokemuksesta tai jopa taidon puutteesta. Et varmastikaan halua kenenkään harjoittelukappaleeksi, ainakaan olematta tietoinen siitä?

Olet saattanut törmätä netissä tai lehdissä kuviin epäonnistuneista kestopigmentoinneista. Näiden kuvien takia kestopigmentointeja ei tarvitse pelätä tai jännittää. Niissä vain on sattunut harvinaisen huono tekijä. Luettuasi tämän artikkelin osaat välttää ansaan joutumista.

Mitä kysyn tekijältä?

On hyvä varmistua, että valitsemasi kestomeikin tekijä on hyvä. Tässä sinulle vinkkejä, miten voit varmistella tekijäsi pätevyyden

  1. tutkaile runsaasti kuvia hänen tekemistään töistä
  2. selvitä kauanko hän on tehnyt työtään eli kuinka pitkä kokemus hänellä on pigmentoinnista
  3. kysy mitä värejä hän käyttää
  4. varmista saako häneltä jälkihoito-ohjeet, mieluiten kirjallisena
  5. tämä seikka ei välttämättä vaikuta pätevyyteen, mutta kysy lopullinen hinta ja mitä hinta tarkalleen ottaen sisältää

Kaikista tärkein seikka on se, että katsot runsaasti kuvia tekijän tekemistä töistä. Ja siis, että pidät hänen kädenjäljestään. Vaikka ottaisit kuvan mukaan unelmiesi kulmista, se ei vielä takaa, että valitsemasi tekijä osaisi tehdä samanlaiset. Mikäli tekijällä ei ole näyttää kuvia, olisi se ainakin minulle selvä merkki kääntyä kiireesti pois hoitolasta. Mikäli kuvia on kovin vähän, miettisin tekijän kokemusta.

-Reina-

Tutkitut ja turvalliset väriaineet

On tärkeää olla tietoinen väreistä, joita tekijä käyttää eli upottaa ihoosi. Toiset värit ovat enemmän tutkittuja kuin toiset ja tutkitut värit siten myös turvallisempia käyttää. Turvallisia on esim. Swiss Color värit. Nämä värit eivät sisällä rautaoksidia, eikä raskasmetalleja. Näin varmistat samalla, ettei kulmakarvat tai eye linerit muutu ajansaatossa siniseen tai punertavaan suuntaan. Rautaoksidia sisältävät pigmentointivärit siis muuttuvat iholla ajansaatossa joko sinertäviksi tai punertaviksi. Tuota tapahtumaa on jälkikäteen mahdotonta poistaa tai kokonaan peittää uudella pigmentoinnilla. Kokenut tekijä voi toki koittaa tehdä parhaansa, jotta ikävät värimuunnokset näkyisivät mahdollisimman vähän.

Microblading turvallisuus

Kokenut tekijä osaa microblandingissä tehdä viillot juuri oikeaan syvyyteen, jottei kulma-alueen iho suotta arpeudu. Lisäksi liian syvälle viilletyt piirrokset sattuvat. Kulmista ei vuoda verta, mutta toki ihon rikkoontumisesta johtuvaa pientä kirkasta nestevuotoa, kudosnestettä,  yleensä tulee pienen hetken ajan. Tämä on täysin normaalia ja kuuluu asiaan. Mitään kipua ei tunnu toimenpiteen jälkeen.

Microblading jälkihoito

Jälkihoito-ohjeet on syytä saada kirjallisina, sillä muistettavaa on melko paljon ja uutena asiana microblading toimenpiteen aikana kerrotut asiat saattavat helposti unohtua. On hyvä, jos kotona voi rauhassa palata annettuihin hoito-ohjeisiin ja tietysti tarvittaessa pitää voida ottaa yhteys tekijään, jos kysymyksiä herää.

Vältä näitä heti microblading toimenpiteen jälkeen

Heti toimenpiteen jälkeen suihkua tulee välttää noin vuorokauden ajan. Käsitellyn alueen meikkaamista tulee välttää noin viikon ajan, voit toki meikata muut alueet kasvoista. Hikijumppaa ja saunaa tulee myös vältellä viikon ajan. Aurinkoa tulee vältellä koko paranemisprosessin ajan, eli ainakin noin kuukausi. Kun kulmat täysin parantuneet, muista suojata microblading- tai  kestopigmentoitu alue hyvin aurinkosuojalla.

Microblading parantuminen

Parantumisen aikana kulmiin muodostuu rupea, mikä siis kuuluu täysin asiaan. Jokaiseen haavaan ja ihorikkoonhan syntyy normaalistikin rupi. Tätä rupea ei missään nimessä saa irrotella. Sen täytyy antaa irrota itsekseen. Jos revit rupia irti, saattaa väri samalla poistua ihosta. Kulmien ihoalue saattaa myös kuivua ja tästä johtua kuivia ihopalasia saattaa irrota. Näitäkään ei suositella itse irrotettavan, vaan anna luonnon hoitaa parantuminen omaan tahtiinsa.

Noudata aina tekijältä saamiasi jälkihoito-ohjeita!

Muutama käytännön vinkki

Itse valitsin toimenpidepäiväksi perjantai iltapäivän, jotta sain totutella ja parannella kulmia rauhassa kotona ennen ensiesiintymistä toimistolla uusien kulmien kanssa. Olin pessyt hiukset toimenpidepäivän aamuna, joten ei ollut mikään kiire hiustenpesulle toimenpiteen jälkeisinä päivinä. Ja kaulasta alaspäin suihkuhan onnistui ihan normaalisti milloin vain halusi.

Toimenpiteen jälkeen

Joillakin kulma-alue saattaa hieman punoittaa toimenpiteen jälkeen, mutta itselläni punoitus oli erittäin maltillista. Olisin siis voinut oikeasti ihan hyvin mennä vaikka suoraan töihin toimenpiteestä. En usko, että kukaan olisi edes huomannut mitään erityistä. Olinhan aina meikannut kulmat töihin mennessä, joten mitään ihmeellistä silmiinpistävää ei ollut nähtävissä. Nyt ne vain olivat samanmuotoiset ja samalla tasolla.

Milloin kannattaa kestopigmentoida?

Keskikesä ei välttämättä ole paras hetki microblading toimenpiteelle. Tämä johtuu siitä, että kesällä saattaa helpommin hikoilla ja parantumisen aikana tulee vältellä aurinkoa. Oma toimenpide osui juurikin keskelle kesää joten leveä lierihattu oli kovassa käytössä. Samoin isoimmat aurinkolasit, jotka omistan. Jatkossa varmistan, että ylläpitovahvistukset tapahtuvat joko aikaisin keväällä tai myöhemmin syksyllä, ennen joulua.

Jos siis haaveilet kestopigmentoinneista kulmiisi vaikkapa etelän lomalle, niin ota huomioon parantumisajat ja aika, joka aurinkoa tulee vältellä toimenpiteen jälkeen. Jos matkaan on kovin lyhyt aika, valitse ensin vaikkapa kestovärit ja varaa vasta loman jälkeen aika kestomeikkiin.

Kokemuksia microbladingistä ja kestopigmentoinnista

Oma kokemukseni microblading ja kestopigmentoinnista kulmiin on vain positiivinen. Olen todellakin kokenut saavani apua ja nopeutusta aamuihini ja aion pitää kulmani kunnossa jatkossakin kestopigmentoinnilla. Voin suositella lämpimästi!