Kihara tukka

Paras suoristusrauta

Suoristusrautaa käytetään sekä hiusten suoristamiseen, että kiharoiden ja laineiden tekoon. Paras suoristusrauta on laadukas ja hellä hiuksille.

Suoristusraudalla tehdyt kiharat ovat kauniit ja todella kestävät. Suoristusrautakiharat voivat olla napakoita tai loivia, vain mielikuvitus (ja taidot) ovat rajana.

Käsittely suoristusraudalla antaa myös uskomattoman kauniin kiillon hiiuksille. Jos käsittelet hiuksiasi usein ja paljon, kannattaa kiinnittää huomiota laadukkaan suoristusraudan hankintaan. Suoristusrauta tunnetaan myös toiselta nimeltään muotoilurautana.

Suoristusrautakäsittely on rankkaa hiuksille

Suoristusraudan käyttö on melko kova käsittely hiuksille. Raudan käyttö kuivattaa ja kuluttaa hiusta ihan mekaanisestikin.

Jos siis käytät suoristusrautaa säännöllisesti, muistathan pitää hiuksistasi erityistä huolta. Käytä kosteuttavia hoitotuotteita, hiusöljyä ja mikä erityisen tärkeää,  käytä aina lämpö / kuumasuojaa ennen muotoilua raudalla.

Useat muotoilutuotteet sisältävät kuumasuojan, katso siis pakkauksen tuoteselosteesta onko käyttämässäsi tuotteessa kuumasuoja jo valmiiksi mukana. Itseni käyttämässä hiusöljyssä on kuumasuoja mukana. Hiusöljyjen aatelinen, katso* täältä >>

Hiusöljy

Muotoilu suoristusraudalla

Muotoile vain kuivaa ja puhdasta hiusta. Hiuslakka, vaha ja muut viimeistelytuotteet kannattaa laittaa ehdottomasti vasta muotoilun jälkeen. Hiuslakka palaa lämpölevyjen välissä ja tekee hiusosioista vain kovan hiuslaatan.

On myös tärkeää varmistaa, että itse laite on puhdas. Kuumasuoja ym. aineet jäävät erityisesti raudan lämpölevyjen reunaan kiinni ja ajan kuluessa haittaavat hiusten sujuvaa liukumista lämpölevyjen välissä.

Muista puhdistaa suoristusrautaasi

Puhdista siis lämpölevyt aina käytön jälkeen kun levyt eivät enää ole polttavan kuumia tai viimeistään aina ennen suoristusraudan käyttöönottoa. Puhdistamiseen käy kostutettu paperi, myös kuivalla paperilla saa pahimmat muotoilutuotteet pois lämpölevyjen pinnalta ja reunoista.

Miten suoristusraudan käyttö vaikuttaa hiuksiin?

Suoristusraudasta aiheutuvaan rasituksen määrään vaikuttaa hiusten lähtötilanne. Mikäli sinulla on luonnontilassa olevat, hyväkuntoiset hiukset, ei suoristusraudan käytöstä ole silloin tällöin mitään haittaa.

Mikäli sinulla on värjätyt, erityisesti vaalennetut hiukset, tulee suoristusraudan käytössä olla jo huomattavasti varovaisempi. Kuiva, hauras hius voi yksinkertaisesti palaa poikki.

Lisäksi permanentti tai mikä tahansa muu kemiallinen kestokäsittely hiuksissa aiheuttaa sen, että hiusten hoidossa tulee kiinnittää erityistä huomiota hiusten kosteuttamiseen ja kuumuudelta suojaamiseen. Jos hiukset selkeästi vaurioituvat suoristusraudan käytöstä, varmista, että käyttämäsi kuumasuoja antaa riittävän suojan.

Muista käyttää kuumasuojaa. Aina!

Suositukseni kuumasuojasta on* Revlon Uniq One. Tässä tuotteessa on useita hyviä muitakin ominaisuuksia. Lue kirjoittamani tuotearvostelu täältä >>

Varmista myös, että teet suoristamisen tai kihartamisen siten, että yksi käsittelykerta per hiusosio riittää. Jos nämäkään kikat eivät auta, on syytä pitää taukoa suoristusraudan käytössä. Raudan käyttäminen ei tule korjaamaan tai auttamaan kuivien ja vaurioituneiden hiusten tilannetta.

Kestävät kiharat suoristusraudalla

Hyvä puoli tässä kuitenkin on se, että hyvin tehdyt kiharat pysyvät upeina useita päiviä. Itse kiharran hiukseni kahdesti viikossa ja silti tukkani näyttää upealta koko viikon.

Yöksi kannattaa kasata hiukset löysälle nutturalle pään päälle, jotta kiharat eivät suoristu yöllä kääntyilyn seurauksena.

Aamulla vain nuttura auki ja kiharapilvi valloilleen! Vähän pöyhintää sormilla ja suhaus lakkaa päälle. Helpompaa ei voisi olla!

Harjoitus tekee mestarin suoristusraudan(kin) käytössä!

Vinkkejä suoristusraudan käyttöön löydät runsaasti esimerkiksi You Tubesta. Videolta näet miten suoristusraudan asento vaikuttaa kiharan muotoon ja muodostumiseen. Harjoitus tekee tässäkin lajissa mestarin.

Alkuun saattaa tuntua tuskastuttavalta saada aikaiseksi ensimmäistäkään järkevännäköistä kiharaa, mutta kun saat juonen päästä kiinni, niin kiharat tulevat kuin itsestään. Jo muutaman viikon ahkeran harjoittelun jälkeen koko pitkän tukan kihartamiseen menee aikaa noin vartti, suoristamiseen vieläkin vähemmän.

Upea paksu tukka

 

Suoristusrauta

Hyvän suoristusraudan ominaisuuksia ovat muun muassa:

  • laadukkaat suoristuspinnat eli niiden tulla olla keraamiset. Pelkkä pinnoitus ei riitä.
  • joustavat lämpölevyt; parantaa hallittavuutta muotoilun aikana
  • max lämpötila 185°C; tätä kovempi lämpötila saattaa vaurioittaa hiusta
  • riittävän pitkä virtajohto
  • nopea käyttöönotto; suoristusrauta lämpenee noin 30 sekunnissa
  • automaattinen sammutus; laite sammuu, mikäli sitä ei käytetä puoleen tuntiin 

GHD suoristusrauta

GHD suoristusrauta

GHD suoristusrauta on luultavasti tunnetuin suoristusrautamerkki markkinalla. Eikä ihme. Sitä ylistetään niin ammattilaisten kuin tavallisten käyttäjienkin keskuudessa. GHD suoristusraudat ovat myös moneen otteeseen palkittu maailmalla.

Osa laitteista sisältää paljon teknologiaa, joka parantaa laitteen käyttöä ja vähentää hiuksiin kohdistuvaa rasitusta. Suoristusraudoistakin on siis tullut ihka oikeita älylaitteita. GHD suoristusraudoissa on automaattinen lämmönsäätely.

Suoristusrautoja eri tarpeisiin

Tarjolla on moneen eri tarkoitukseen sopivia suoristusrautoja:

  • *Mini Styler suoristusrauta sopii mukaan matkalle ja vaikkapa otsatukan suoristamiseen tai kihartamiseen.
  • *Max Styler suoristusrauta nopeuttaa paksujen ja pitkien hiusten muotoilua, sillä tässä raudassa lämpölevyt ovat jopa yli 4 cm leveät.
  • *GHD Original suoristusrauta sopii kaikenlaiseen muotoiluun

GHD suoristusrauta on melko arvokas, mutta sanoisin sen olevan suoristusrautojen aatelia. Itselläni on ollut sama GHD Original Styler suoristusrauta käytössä jo lähes vuosikymmenen ja se toimii edelleen yhtä hienosti kuin uutena.

Tämän vuoksi hinta ei enää tunnu niin kovalta, koska kyseessä todella on kestävä laite.

Käytön jälkeen vain puhdistaa puhtaalla liinalla lämpölevyt, jotta mahdolliset muotoilutuotteet (mm. kuumasuoja ja/tai hiusöljy) tulee poistettua. Näin lämpölevyt pysyvät sileinä ja hiukset liukuvat levyjen välistä ilman ongelmia. Kannattaa odottaa käytön jälkeen hetki ennen puhdistamista, sillä lämpölevyt ovat todella kuumat.

Käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia GDH-suoristusraudasta:

”Todella ihana rauta. Lämpenee nopeasti ja helppo käyttää”

”Paras muotoilurauta! Hellävarainen ja tällä onnistuu myös laineet”

”GHD suoristusrauta! Yks parhaista ostoksista mitä oon tehnyt elämäni aikana. Ei oo koskaan pettänyt. Käytössäkin ollu jo useamman vuoden ja yhä toimii kuin unelma :-)”

Pienenä knoppitietona: GHD on lyhenne sanoista Good Hair Day eli hyvä hiuspäivä.

GHD V Gold Classic Styler on erinomainen valinta ensimmäiseksi tai seuraavaksi suoristusraudaksi. 

Pääset tutustumaan eri GHD suoristusrautoihin täältä>>

Cloud Nine

Cloud Nine suoristusrauta

Markkinoilla kohistaan kovasti myös uudemmasta tulokkaasta, Cloud Nine -merkkisestä suoristusraudasta. Cloud Ninen ja GDH merkkien takaa löytyy yllättäen sama mies.

Nykyään hän tosin työskentelee enää Cloud Nine -merkin parissa, GHD merkin hän on myynyt toisaalle. Hänen intohimonsa on tehdä laadukkaita suoristusrautoja.

Cloud Nine raudan ominaisuuksia

Cloud Nine suoristusrauta on hintaluokaltaan suunilleen samaa luokkaa kuin GHD. Tässä mallissa voit valita kahden eri lämpötilan väliltä, joko 195°C tai 165°C. Kuumempi lämpö sopii erittäin hyväkuntoisille ja paksuille hiuksille. Matalampi lämpötila on oivallinen hennommille hiuksille.

Cloud Nine tuntuu käteen jämäkämmältä, se onkin pääasiallisesti suunniteltu ammattikäyttöön. Näistä ei juurikaan tule reklamaatioita valmistajalle, se kertonee raudan laadusta. Laitteet valmistetaan laadukkaasti Etelä-Koreassa, kuten GHD:t aiemmin. Nykyään GHD laitteiden valmistus on siirtynyt Kiinaan.

Tämä erittäin suosittu Cloud Nine suoristusrauta on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Tästä saattaa lähitulevaisuudessa tulla GHD:n voittaja. Ehkä kaikkien aikojen suoristustusrautojen rollsroyce.

Pääset tutustumaan Cloud Nine suoristusrautoihin täällä >>

Muut merkit suoristusraudoissa

Suoristusrautoja löytyy toki muiltakin merkeiltä, mm. Philips, Babyliss, OBH Nordica, Rowenta ja Remington.

Nämä merkit ovat huomattavasti edukkaampia kuin yllä mainitut GHD ja Cloud Nine. Jos siis suoristusraudan käyttösi on satunnaista, voit pärjätä edukkaammilla merkeillä aivan hyvin.

Niissä saattaa olla vähemmän laadukkaat lämpölevyt, lämmönsäätöä tai tekniikkaa ei ole ja virtajohtokin voi olla harmittavan lyhyt.

Mikä on paras suoristusrauta juuri sinulle?

Joskus ei vain ole järkevää satsata useita satoja euroja laitteeseen, jota käyttää muutamia kertoja vuodessa.

Mikäli taas käytät suoristusrautaa säännöllisesti useita kertoja viikossa, kannattaa laatuun aivan ehdottomasti panostaa. Laadukas suoristusrauta kestää käytössä vuosikymmeniä ja hiuksetkin voivat paremmin. Tässäkin asiassa kannattaa punnita asioita eri kantilta ja tehdä sitten päätös paljonko on valmis sijoittamaan muotoilurautaan.

Laitan sinulle tähän suorat linkit, joista pääset katsomaan edukkaampien merkkien ominaisuuksia ja vertaamaan hintoja:

*BaByliss suoristusraudat >>


*OBH Nordica suoristusraudat >>


Philips suoristusraudat >>


*Remington suoristusraudat >>


Rowenta suoristusraudat >>

Sitten vain rohkeasti kokeilemaan suoristamista ja kihartamista!

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

paras-suoristusrauta