Hairlust Moisture Hero shampoo

Hairlust – testissä tuotteet kuiville hiuksille

Sain tilaisuuden tehdä kaupallisen yhteistyön Hairlust -nimisen yrityksen kanssa ja tartuin tilaisuuteen erittäin mielelläni. Hairlustin tuotteet olivatkin itselleni täysin uusi tuttavuus, joten siksi tehtävä oli erityisen kiinnostava. Sovimme, että saan tilata heidän verkkokaupastaan haluamani tuotteet kotiin testattavaksi.

Hairlust kuiville hiuksille

Valitsin ison kasan tuotteita, jotka vaikuttivat sopivan erityisen hyvin luonnonkiharille, luontaisesti kuiville ja pitkille hiuksilleni.

Moisture Hero ja Split Fix

Tilasin muun muassa erityisesti kosteuttavia Moisture Hero -sarjan hiustenhoitotuotteita, sekä Split fix -sarjan tuotteita, jotka vahvistavat hiusten kestävyyttä ja näin vähentävät esimerkiksi hiusten katkeamista ja latvojen haaroittumista.

Otin testattavaksi myös hiusnaamion, hiusöljyä sekä jätettävän aurinkosuojan, joka suojaa hiusten lisäksi myös päänahkaa palamiselta. Tämä tuote tulee varmasti hyvään tarpeeseen, kun lähdemme syksyllä perheen kanssa Espanjan auringon alle. Näistä tuotteista tulee erilliset artikkelit myöhemmin.

Hairlust yrityksenä

Hairlust on muuten tanskalainen yritys, joka suosii mahdollisuuksien mukaan puhtaita, ekologisia ja vegaanisia luonnonkosmetiikkatuotteita.

Pohjoismaalaisena yrityksenä uskon, että heillä ymmärretään juurikin meille pohjoismaalaisille tyypillisien hiusongelmien ja haasteiden päälle.

Käy kurkkaamassa Hairlustin tyylikkäitä kotisivuja täältä >>

Hairlust kokemuksia

Ensimmäisenä testissä Hairlust shampoo ja hoitoaine.

Hairlust Moisture Hero shampoo

Hairlust shampoo kuiville hiuksille
Hairlust Moisture Hero shampoo kuiville hiuksille

Hellävarainen Moisture Hero shampoo on tarkoitettu erittäin kuiville, pörröisille ja huokoisille hiuksille. Tuote lupaa pitkäkestoista kosteutusta, joka taltuttaa kosteudenjanoisimmatkin hiukset! Lopputuloksena kiiltävät, pehmeät ja sileät hiukset.

Tärkeimmät vaikuttavat ainesosat: Aquaxyl™ (sokereista johdettu ainesosa), aloe vera, granaattiomenauute ja jojobaöljy. Lisäksi useita muita hyvää tekeviä ainesosia. Koko ainesosaluettelon pääset katsomaan tästä >>

Hairlust vegaaninen shampoo on geelimäistä, hieman kellertävää ja läpikuultavaa ainetta. Shampoossa on hyvin mieto tuoksu.

Pursotan sitä kädelle noin parin ruokalusikallisen verran. Levitän shampoota hiusten tyveen ja huomaan, että tuote ei juurikaan vaahtoa verrattuna perinteiseen shampooseen.

Vaahtoamattomuus johtuu siitä, että shampoo ei sisällä sulfaatteja. Vaahtomattomuuden takia tuntuu, kuin tuotetta pitäisi laittaa hieman tavanomaista enemmän. Lisäämällä pienen tilkan vettä tuote kuitenkin levittyy helpommin.

Saan shampoosta hieman vaahtoa irti ja pesuhieronta helpottuu. Huuhtelen hiukset tavalliseen tapaan runsaalla vedellä, tyveä kevyesti hieroen.

Huomaan välittömästi huuhtelun jälkeen, että hiuksen pinta tuntuu selkeästi erilaiselta kuin ennen. Onko tämä kosteuden tuntua? Hiukset tuntuvat myös jopa paksummilta käsissäni. Kosteutettu hiushan on paksumpi.

Pääset tutustumaan kosteuttavaan Moisture Hero shampooseen tästä >>

Huuhtelun jälkeen laitan hiuksiin pyyhkeen hetkeksi imemään liian veden pois. Hoitoaine kun toimii tehokkaammin, kun sen lisää pyyhekuiviin hiuksiin.

Hairlust Moisture Hero hoitoaine

Hairlust hoitoaine kuiville hiuksille
Hairlust Moisture Hero hoitoaine kuiville hiuksille

Muutaman minuutin kuluttua otan pyyhkeen pois ja levitän Moisture Hero hoitoainetta kourallisen.

Hoitoaine on todella paksua ja täyteläistä, hieman kellertävää. Tuoksu on voimakkaampi kuin shampoossa. Tuoksu on hieman pistävä, ei välttämättä suosikkituoksuni.

Lisään hoitoainetta latvoihin ja pituuksiin ja jätän tyven ilman. Annan hoitoaineen vaikuttaa noin 5 minuuttia, jonka jälkeen lisään hiuksiini pienen tilkan vettä. Ohjeissa vaikutusajaksi on merkitty vain 2-3 minuuttia. Tuote sopii siis mainiosti myös kiireiselle hiustenpesijälle.

Emulgointi

Vaikutusajan lopuksi lisään tilkan vettä hiusten pituuksiin. Hieron hoitoaineen ja veden sekoitusta hiuksiini ja tätä kutsutaan emulgoinniksi. Tämä käsittely voimistaa hoitoaineen tehoa ihan huomattavasti, jonka takia teenkin tätä jokaisella pesukerralla. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Hoitoaineen mulgoinnissa keskityn edelleen latvoihin ja pituuksiin, hoitoainetta ei ole tarvis laittaa tyven ollenkaan. Päänahan luontainen rasva kyllä hoitaa tyven kosteuttamisen.

Huuhtelu kylmällä vedellä

Kun hiukset ovat jo lähes puhtaat hoitoaineesta, huuhtelen hiukset vielä lopuksi mahdollisimman kylmällä vedellä pää alaspäin. Kylmä vesi sulkee hiussuomut ja tekee näin hiuksista välittömästi sileämmät ja kiiltävämmät.

Pesun jälkeen lisään hiuksiini tavanomaiset hoitotuotteet ja annan hiusten kuivua itsestään seuraavien tuntien aikana. Hiusten kuivuttua käsittelen tuttuun tapaan muotoiluraudalla.

Tuote kosteuttaa hiuksia silminnähden ja useamman käyttökerran jälkeen hiusten kunnossa huomaa kyllä selkeän eron. Hiusten muuttuneen tilan tuntee sormilla jo heti ensimmäisen pesukerran yhteydessä!

Pääset tutustumaan kosteuttavaan Moisture Hero hoitoaineeseen tästä >>

Hairlustin kauniit ja kätevät pakkaukset

Hairlustin Moisture Hero shampoo ja hoitoaine on pakattu käyttäjäystävällisiin, litteisiin ja kapeisiin pakkauksiin. Pakkaus tuntuu mukavalle kädessä, eikä ole ollenkaan liukas, ja jota on hyvä käsitellä suihkussa ollessa. Korkki on helppo avata ja sulkea, mitä arvostan suuresti. Näppärä peukalolla avattava flip-korkki. Pakkaukset ovat yksinkertaisuudessaan erittäin kauniit. Heleät värit tuovat mieleen karkkikokoelman, näitä on todellinen ilo katsoa suihkun hyllyllä!

Hairlust shampoo ja hoitoaine
Tehokosteuttava kaksikko!

Pakkauksien ainoa miinuspuoli on valkoinen teksti, joka on ikänäköä läpikäyvälle aikuiselle naiselle haastavaa luettavaa. Suosittelen siis lukemaan tiedot pakkauksesta ennen suihkuun menoa.

Huononäköisen iloksi pakkaukset on kuitenkin värikoodattu, joten suihkuhyllystä on helppo valita oikea tuote. Shampoo on parivaljakon tummempi pakkaus ja hoitoaine puolestaan vaaleampi.

Katso kaikki Hairlust Moisture Hero kosteuttavat tuotteet kuiville hiuksille tästä >>