Batiste overnight deep cleanse dry shampoo

Batiste kuivashampoo kokemuksia

Batiste kuivashampoo on varmasti tuttu kaikille, jotka ylipäänsä ovat kuivashampoita käyttäneet. Mutta verrattain uutena markkinoille on tullut yön yli käytettäviä kuivashampoita, overnight cleanse dry shampoo.

Tavallinen kuivashampoo vs yön yli puhdistava kuivashampoo

Itse kuvittelin, että mitäpä sen on väliä, hoituuko tukan puhdistus päivällä vai yöllä, sama aine sopinee kumpaankin tarkoitukseen. Periaatteessa kyllä. Voit käyttää tavallista kuivashampoota myös yöllä.

Mutta, koska olen kaikkinensa utelias kosmetiikan saralla, päätin ostaa pullollisen yön yli vaikuttavaa kuivashampoota kotitestiin.

Batiste overnight deep cleanse dry shampoo

Kaupan hyllyltä lähti mukaan* Batiste overnight deep cleanse dry shampoo 200 ml.

Testasin tuoteta pitkään, paksuun, luonnontaipuisaan hiukseen, jota vaalennetaan säännöllisesti. Tukka on luonnostaan hyvin kuiva, jota hoidan usealla runsaasti kosteuttavalla hoitotuotteella. Tukka oli testaushetkellä ollut pesemättä 4 vuorokautta (pesen normaalistikin vain 2 kertaa viikossa).

Batiste overnight pakkaus

Tämän yöllisen ihmeaineen pakkaus ei juuri poikkea perinteisestä kuivashampoo pakkauksesta. Kokoa putelilla on 200 ml. Tuotetta tulee ravistaa voimakkaasti juuri ennen käyttöä.

Tuotteen käyttö

Tästä yön yli vaikuttavasta kuivashampoosta ei tule ollenkaan niin vahva ja paksu ”savupilvi” näkyviin kuin tavallisesta kuivashampoosta. Toki, savupilveä tulee, mutta selkeästi miedompana. Ehkä juuri tämän takia en ollut varma, että minkä verran tuotetta tulee suihkuttaa. Laitoin sitä melko reippaasti sekä osion ylä-, että alapuolelta. Mutta edelleenkin, vain tyveen.

Ainakin tavallisessa kuivashampoon käytössä olen huomannut, että kuivashampoo kuivattaa hiuksia. Erityisesti pituuksia. Ja tästä syystä en suosittele koskaan suihkuttamaan kuivashampoota pituuksiin ja latvoihin. Tarkoitushan on saada rasvaisuus pois juurikin tyvestä.

Suihkuttelun jälkeen hieroin tyveä ohjeiden mukaisesti pienen hetken. Tyven rasvatilanteessa ei näkynyt mainittavaa muutosta hetkeen ennen kuivashampoon suihkuttelua, joten ei muuta kuin hiukset ponkkarille pään päälle ja nukkumaan. Aamulla sitten katsomaan tilannetta seuraavan kerran.

Seuraava aamu

Heräämisen jälkeen jännittyneenä kylppärin peilin eteen katsomaan mikä on hiusten tilanne. Oho! Wau! Hiukset näyttivät freeseiltä, muhkeilta ja vaalean sävy jotenkin kirkkaalta. Illalla laitettua ainetta ei pysty tuntemaan hiuksissa.

Oli vaikea uskoa, että tukka voisi oikeasti näyttää niin hyvältä viidentenä päivänä hiustenpesusta! En todella muista milloin tukkani olisi näyttänyt yhtä hyvältä pitkään aikaan.

Samalla kun tukka näytti puhdistuneen kuin taikaiskusta, se ei tuntunut yhtä tönköltä, kuivalta ja karhealta kuin tavallisen kuivashampoo käsittelyn jälkeen.

Batiste overnight deep cleanse dry shampoo

Mitä yön yli vaikuttava kuivashampoo sisältää ja miten se toimii?

Batiste overnight deep cleanse kuivashampoo sisältää poikkeuksellisen seoksen aineita kuten puuhiiltä, sekä ruokasoodaa. Nämä ainesosat imevät hiuksista ylimääräisen öljyn (rasvan) ja poistavat hiuksista päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet. Tämän vuoksi hiukset näyttävät aamulla raikkailta ja puhtailta. Olematta kuitenkaan kuivat ja kiillottomat.

Batiste overnight

Yön yli kuivashampoossa on miellyttävä, joskin suht voimakas tuoksu joka osaltaan auttaa hiuksia tuoksumaan paremmalta aamulla. Itse pidän kyseisestä tuoksusta, mutta voisin kuvitella, että hajusteherkillä voi olla haastetta tämän tuoksumaailman kanssa.

Käyttämällä yön yli puhdistavaa kuivashampoota saat helposti venytettyä hiusten pesuväliä. Joskus kuivashampoo voi pelastaa kiireisen aikataulun, jos aikaa hiustenpesulle ei ole. Erityisesti pitkähiuksiset hyötyvät pidennetystä pesuvälistä, sillä hiusten pesuunhan ei niinkään aikaa kulu erityisen paljon, mutta kuivaamiseen ja muotoiluun kylläkin.

Suosittelen hankkimaan pullollisen kaappiin ihan vaan vaikka varalle. Et voi koskaan tietää milloin kiireinen tilanne tulee eteesi ja hiusten freesaus on paikallaan. Voihan myös yllättävä vesikatkos muuttaa pesusuunnitelmia, silloin tämän edukkaan pullon arvo voi nousta arvoon arvaamattomaan!

Tuotteen käyttö – 4 steppiä:

 1. Lisää tuote hiuksiin ennen nukkumaan menoa. Sekoita pulloa joitakin sekunteja ennen käyttöä
  • Lisää tuote hiuksiin osioissa ja suihkuta noin 30 cm etäisyydeltä tyveen (ei pituuksiin!)
    1. Hiero tuote tyveen, jotta aine pääsee vaikuttamaan kunnolla yön aikana
    2. Mene nukkumaan kauneusunet ja aamulla sinua odottaa raikkaat, freesit hiukset!

    Mitä eroa on tavallisella ja yön yli vaikuttavalla kuivashampoolla?

    Tavallinen, päiväsaikaan käytettävä kuivashampoo toimii heti. Jättäen kiillottoman ja kuivankarhean pinnan hiukseen. Vie kyllä rasvaisuuden pois, joten ainakin päivän tällä saa pidennettyä pesuväliä.

    Yöllä vaikuttava kuivashampoo tuntuu jotenkin kevyemmältä ja hellävaraisemmalta hiuksille. Ei jätä sameaa näköä tai kuivankarheaa tuntemusta tukkaan.

    Yön yli puhdistava tuote vaikuttaa hitaammin, mutta lempeästi ja varmasti.

    Batiste overnight deep cleanse dry shampoo

    Lopputulema oli itselleni täysi yllätys ja ehdottomasti positiivinen sellainen. Tulen jatkossakin pitämään pulloa aina varalla kaapissani, jos tulee yllättävä tilanne ja tukan pitää olla tiptop kunnossa aamulla. Vaikkapa ajateltu etäpäivä muuttuu yllättäen konttoripäiväksi, niin tämä pelastaa.

    Hinta näyttää olevan noin kahdeksan euron korvilla eli hieman arvokkaampi kuin tavallinen kuivashampoo.

    Tältä samalta merkiltä löytyy myös hieman kevyempi light cleanse yön yli kuivashampoo.

    Päivällä käytettävissä kuivashampoissa on valinnanvaraa niin vaaleille, kuin tummillekin hiuksille. Batistella on yön yli käytettävissä kuivashampoissa tällä hetkellä vaihtoehtoja joko kevyeeseen tai syväpuhdistavaan tarpeeseen. Mutta ei eri värisille hiuksille. Enkä tiedä onko se tarpeenkaan yön aikana.

    Batiste kuivashampoo

    Suosittelen ehdottomasti vähintäänkin kokeilemaan yön yli käytettävää* Batiste deep cleanse tuotetta. Toimii kyllä eri tavalla kuin perinteinen kuivashampoo. Käyttö on silti helppoa ja vaivatonta.

    Sinua saattaisi kiinnostaa lukea artikkeli kuivien hiusten hoidosta. Löydät sen täältä >>

    Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.