Kosteuttava hoitoaine kuiville hiuksille – kuivat hiukset kuntoon kotikonstein

Kuivat hiukset

Onko sinulla ruutikuivat hiukset, etkä tiedä mikä hoitoaine auttaisi parhaiten? Hyvä uutinen on se, että hiusten kuntoa eli tässä tapauksessa kosteustasapainoa voi parantaa huomattavan paljon valitsemalla laadukas ja kosteuttava hoitoaine kuiville hiuksille. Itselläni on luonnostaan kuivat, luonnonkiharat hiukset, joita vaalennan säännöllisesti kampaajalla. Käytän myös suoristusrautaa vähintään kahdesti viikossa. Tiedän siis jotain kuivien hiusten hoitamisesta ja kosteuttamisesta!

Kuivien hiusten hoito kotikonstein – onnistuuko?

Kyllä onnistuu! Taistelin todella kuivan tukan kanssa vuosia, kunnes löysin sopivat tuotteet ja metodit, joilla sain viimein kosteutta tarpeeksi hiuksiini. Vihdoinkin omaan hyväkuntoiset hiukset, jotka myös näyttävät upeilta. Olen saanut hartaasti toivomaani pituutta hiuksiini, sillä aiemmin kuivat hiukset katkeilivat, eikä pituutta tullut toiveistani huolimatta. Tässä artikkelissa jaan sinulle parhaat vinkkini ja kerron käyttämistäni tuotteista.

Kuivat hiukset hoito

Ensinnäkin, valitse hiusten pesu- ja hoitotuotteet, jotka on tarkoitettu nimenomaan kuiville hiuksille. Vaikka kuinka toivoisit volyymia tai pidentää värin kestoa, niin valitse silti kuivalle tukalle tarkoitetut tuotteet.

Pese hiukset kuiville hiuksille tarkoitetulla shampoolla. Pese erityisesti päänahka, älä pituuksia. Pituuksien hankaaminen vain kuluttaa hiusta, eikä ole niille hyväksi. Unohda siis perinteinen koko pään ja hiusten vatkaaminen Pituudet kyllä peseytyvät siinä samalla kun shampoovesi valuu huuhdellessa hiuksia pitkin pois.

Huolellisen huuhtelun jälkeen kääri hiukset hiusturbaaniin tai ihan vain pyyhkeen sisään pieneksi hetkeksi, minuuttikin riittää.

Kun hiuksesi ovat pyyhekuivat, levitä tuhti, kosteuttava hoitoaine kuiville hiuksille, erityisesti latvoihin. Myös pituuksiin voit ja kannattaakin laittaa hoitoainetta (noin korvien korkeudelta alaspäin). Jätä kuitenkin tyvi eli juuriosa tyystin ilman hoitoainetta. Tyvi ei kaipaa hoitoainetta, se vain nopeuttaa juuren rasvoittumista ja päänahan oma, luonnollinen rasva kyllä hoitaa juuren.

Hiusten kosteutus kotikonstein

Yleisiä hoitoainemääräsuosituksia uhmaten suosittelen käyttämään hoitoainetta runsaasti, itse laitan kourallisen tai enemmänkin noin lapaluihin asti oleviin hiuksiini. Hiukseni, eli latvat ja pituudet, ovat paksun hoitoainemassan peittämät. Kiinnitän pitkät hiukseni isolla hauenleualla ylös vaikutusajan ajaksi.

Hoitoaineen vaikuttamisen aikana ehtii suorittaa muut peseytymiset, sheivaamiset ja vaikka jalkapohjien kuorinnat.

Anna hoitoaineen vaikuttaa mahdollisimman pitkään, vähintään kuitenkin kolmisen minuuttia.

Huuhtele huolellisesti.

Ja tässä parhaita huuhteluvinkkejä, jotka todella auttavat kuivaa tukkaa:

  • Lisää tuhtiin hoitoainemassaan loraus vettä. Eli laita suihku hetkeksi päälle ja sammuta se melkein heti. Emulgoi eli hiero hiuksesi hoitoainemassan ja veden sekoituksella. Tunnet heti, kuinka hoitoaine tunkeutuu hiuksiisi niitä kosteuttaen ja hoitaen.
  • Laita pää alaspäin ja huuhtele huolellisesti runsaalla, haaleahkolla vedellä. Lopuksi huuhtele erityisesti pituudet ja latvat jääkylmällä vedellä. Veden ei tarvitse osua päänahkaasi, joten tämä ei tunnu ikävältä. Kylmän veden on tarkoitus sulkea hiussuomut, joka tekee hiuksista välittömästi sileämmät. Hiuksesi rakastavat kylmää vettä, kokeile vaikka! Niin ja toki voit pestä hiukset normaalisti seisoenkin, mutta harva meistä nauttii jääkylmistä suihkuista…

Hoitoaine kuiville hiuksille

Oman kokemukseni mukaan suosin mieluiten tuhteja, paksuja ja voidemaisia hoitoaineita. Liian ohuet ja löysät hoitoaineet eivät mielestäni pysy hiuksessa riittävän hyvin, eivätkä siten kosteuta tarpeeksi.

Minulla on useita hoitoaineita, joita käytän vaihdellen.

Paras hoitoaine kuiville hiuksille

Oma lempparihoitoaineeni on* Biolage Ultra Hydra Source Conditioning Balm. Tätä minulla on aina kotona. Jos tuntuu, että hiukset eivät jostain syystä kaipaa niin tuhtia kosteutusta, niin saatan toisinaan laittaa hieman kevyempää hoitoainetta, joista esimerkkeinä* Matrix Moisture Me Rich ja So Long Damage.

Nämä kaikki kolme hoitoainetta ovat varsin maltillisen hintaisia. Joskus kun haluan hieman ylellisyyttä hiustenhoitoon, käytän hoitoaineena* Kerastasen Resistance sarjan Ciment Anti-Usure (vahvistava, hiusten katkeilua estävä tuote). Ylellinen tuote, ylellinen hinta. Tarjouksesta voi saada kohtuulliseen hintaan.

Bongaa tarjouksia ja tilaa kerralla enemmän

Tilaan yleensä isoja määriä kerralla, koska hoitoainetta kuluu minulla runsaasti. Toiseksi, tilaamalla tietyllä summalla säästää postikuluissa kun tuotteet toimitetaan kokonaan ilman postikuluja.

Normaalikokoiset 200ml hoitoainetuubit eivät muutenkaan riitä kuin pariin kertaan, joten tilaankin hoitoaineeni usein miten litran pulloissa. Näin litrahinnat pysyvät maltillisina. Ja aleja kannattaa ehdottomasti hyödyntää kun täyttää hoitoainevarastoja.

Lisävinkkejä kuivien hiusten hoitoon

Minulla on monta toimivaa lisäkikkaa kuivien hiusten hoitoon, jotka olen itse kokeillut ja todennut todella toimiviksi.  Lue artikkelini Kuivat hiukset täältä>> Myös Luonnonkiharat hiukset -artikkeli kannattaa lukea, sillä luonnonkiharat hiukset ovat luonnostaan kuivat ja myös tässä artikkelissa on vinkkejä kuivuuden hoitoon. Pääset Luonnonkiharat hiukset -artikkeliin tästä>>

Kertomillani ohjeilla tulet huomaamaan isoja muutoksia hiustesi kosteustilanteessa. Ja vieläpä nopeassa aikataulussa, jo parissa viikossa! Seuraa ohjeitani ja vinkkejä ja nauti upeista hiuksista! Auttoi minua ja auttaa varmasti myös sinua!

Täältä voit halutessasi vertailla suosittelemieni tuotteiden hintoja eri nettikaupoissa:*

Biolage Ultra Hydra Source hoitoaine 1L

Matrix Moisture Me Rich hoitoaine 1L

Matrix So Long Damage hoitoaine 1L

Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure hoitoaine 200ml