Aurinkosuoja hatut

Aurinkosuoja käyttöön nyt!

Ihana kesä on taas saapunut iloksemme! Pitkät valoisat aamut ja illat houkuttelevat meitä ulos koko päiväksi. Ja mikäs siellä on ollessa. Moni saa virtaa ja energiaa valosta ja auringosta.

Auringonvalon sisältämä UVB-säteily saa aikaan D-vitamiinin tuotannon iholla ja D-vitamiini puolestaan on välttämätön ihmiskeholle. D-vitamiinilla on elimistössä useita tärkeitä tehtäviä. Se esimerkiksi säätelee useiden geenien toimintaa ja saattaa parantaa vastustuskykyä. D-vitamiini vaikuttaa myös kalsiumin imeytymiseen ja vahvistaa siten luustoa. Tässä vain pieni katselmus D-vitamiinin hyödyistä. Noin vartti auringossa kolme-neljä kertaa viikossa ilman suojavoiteita, riittää turvaamaan päivittäisen D-vitamiinin saannin.

Aurinko ruskettaa monen ihoa ja moni pitääkin pientä päivetystä ”terveenä värinä”.  Vastaavasti hiukset taas vaalenevat auringossa.

Mutta, mutta. Ihan ilman huolen häivää ei kannata heittäytyä auringon hellittäväksi. Monelle tulee yllätyksenä, että ruskettunut iho on itseasiassa ihon puolustusreaktio UV-säteilyä vastaan. Toisin sanoen ruskettuminen johtuu auringonvalon aiheuttamasta ihosolujen DNA-vauriosta. Iho yrittää suojautua solujen lisävaurioilta ruskettumisella.

Toiset saattavat jättää aurinkosuojan laittamatta, koska siitä jää iholle epämiellyttävä tahmainen tunne. Ei hätää, annan hyviä vinkkejä tuotteista, joissa tätä tahmaisuutta ei ole!

Miten sitten suojautua auringolta ja ihon vaurioilta?

Seuraa säätiedotteiden UV-indeksiä (UVI). Kun indeksi on 3 tai yli, on syytä suojautua. Tiesithän, että myös pilvisellä säällä UVI voi olla 3 tai yli.

Aurinkoa olisi syytä välttää erityisesti klo 10-16 välisenä aikana, jolloin UV-säteitä on eniten. Välttele siis aurinkoa tuona aikana valitsemalla ulkona varjoinen paikka, suojaa iho aurinkorasvalla ja silmät aurinkolaseilla, käytä hattua tai huivia. Pienet lapset tulee suojella erityisesti.

Aurinkosuoja

Aurinkorasva lapsille

Aurinkosuoja ja aurinkorasva on lapsille erityisen tärkeä! Älä koskaan pidä lastasi auringossa muutamaa minuuttia kauemmin. Iho muistaa jokaisen auringolle altistumisen ikuisesti ja saattaa alkaa tehdä tuhojaan ihossa jo muutaman palamiskerran jälkeen. Ole siis vastuullinen vanhempi ja huolehdi erityisen hyvin lapsesi ihon suojaamisesta!

Suojaa lapset auringossa

Aurinkosuojan valitseminen iholle

Aurinkorasvoja löytyy jokaiseen lähtöön. On aikuisille, lapsille, herkälle iholle, uinnin kestävää, kasvoille, vartalolle, levitettävää, suihkutettavaa…

Aurinkorasvan suojakerroin SPF

Myös suojakertoimia on useita, 10,15, 20, 30, 50 ja jopa 100. Aurinkorasvan suojakerroin ilmoitetaan yleensä SPF lukuna. SPF tulee englannin kielen sanoista Sun Protection Factor. Aurinkosuoja ei suinkaan estä ihoa ruskettumasta, mutta pidentää aikaa, jonka voit olla auringossa ilman palamista.

Itse erittäin vaaleaihoisena valitsen aina joko spf 30 tai spf50. Kasvoille valitsen erityisesti spf50.

Aurinkosuoja kasvoille

Kasvoille kannattaa valita tehokas, hyvä aurinkorasva, joka imeytyy, eikä jätä tahmaista tunnetta. Ohut ja hyvin imeytyvä ovat avainsanoja, mikäli käytät aurinkosuojaa meikin alla. Liian paksu tai kasvoille sopimaton aurinkorasva saattaa meikkivoidetta levittäessä rullautua ja siten kuoriutua pois.

Levitä aurinkorasva kasvoille hyvissä ajoin ennen meikkaamista. Varmista, että myös käyttämässäsi meikkivoiteessa on aurinkosuoja, jolloin saat useita tuiki tärkeitä aurinkosuojakerroksia.

Myös joissain puutereissa on aurinkosuoja.* Oma suosikkini on Nivea Sun aurinkovoide kasvoille.

Nivea aurinkorasva kasvoille

PRO vinkki!
Tiesitkö, että paras voide ikääntymisen merkkejä vastaan on aurinkovoide! On huomattavasti helpompaa estää pigmenttiläiskiä tulemasta iholle suojaamalla kasvot ja kädenselät korkealla aurinkosuojalla, kuin yrittää saada niitä myöhemmin pois. Toimenpide on kallis, kivulias, eikä ole takeita, että pigmenttiläiskät lähtevät, saati pysyvät poissa.
Aurinko vanhentaa ihoa huomattavasti, joten myös ryppyjen muodostuminen vähenee, kun suojaudut auringolta.

-Reina-

Aurinkosuoja kasvoille, ilman meikkiä

Mikäli olet menossa rannalle, mökille, kävelylle ja et ole laittamassa meikkiä, niin voit toki laittaa tuhdimpaakin aurinkorasvaa kasvoille. Välttele kuitenkin aivan silmänympärysihoa, sillä ulkona hikoillessa saattaa aurinkovoidetta valua hien mukana silmään ja se ei tunnu hyvältä! Ikävästä tunteesta pääsee eroon lähinnä vain pesemällä kasvot ja huuhtelemalla silmät huolellisesti vedellä.

Aurinkovoide suositukset

Itse olen löytänyt useita hyviä ja varsin edullisia aurinkorasvoja kasvoille. Meikin alle laitan yleensä aina* Nivean aurinkorasvaa. Tuotetta saa ihan perusmarketeista ja hinta on alle 15 euroa. Varsin kelvollinen ja edullinen tuote. Valittavana joko suojakerroin 30 tai 50.

Matkoille pakkaan mukaan ja käsilaukussa pidän aina Derma -merkiltä aurinkosuojavoidepuikkoa. Siinä spf on 50. Pakkaus on kuin iso huulirasva, jonka pohjaa kierittämällä saat aurinkovoidepuikon nousemaan hieman ylöspäin ja pääset levittämään voidetta kasvoille, kämmenselille, huulille.

Tämä on ehdoton luottotuotteeni esim. autoillessa, sillä tätä pystyt todellakin levittämään ilman, että kädet ovat aurinkovoiteesta tahmeat. Ja pääset siis ajamaan autoa vaikka heti.

Aurinkovoidepuikko spf50

Myös lapsi oppi käyttämään tätä helposti ja sutii nykyään aurinkovoidepuikolla kasvot, korvat ja niskan ennen kuin painelee ulos. Markettitavaraa ja hinta alle viisi euroa! Ostankin näitä yleensä useita, yksi käsilaukkuun, yksi eteiseen ja yksi kaappiin varalle.

Tästä samaisesta on myös kasvoille oma puikkonsa, jonka suojakerroin on 30, mutta koska haluan suojakertoimen 50 ja tämä näyttää sopivan ihan hyvin myös kasvoille, niin olen pärjännyt tällä yhdellä ja samalla puikolla. Eikä tarvitse pelätä, että korkkia aukeaa ja aurinkorasvat leviävät pitkin käsilaukkua. Tämä on ihan perusmarketista ostettava edullinen tuote, esim. Prisma.

Paras aurinkorasva kasvoille

Ja sitten paras aurinkorasva kasvoille, suihkutettava aurinkovoide! Itse käyttämäni on* Garnier Ambre Solaire over makeup super UV tai* Sensitive Advance Face Mist SPF 50+ Tämän suojakerroin on 50 ja sen voi todellakin suihkauttaa vaikka meikin päälle. Hintaa 75 ml suihkepullolla on noin 10 euroa.

Molemmat ovat loistavia tuotteita, kun aurinkosuojaa pitää lisätä pitkin päivää, eikä levitettävä voide tule meikin päälle kuuloonkaan.

Ravista ensin voimakkaasti ja aurinkovoide tulee niin hienona sumuna, ettei sitä näe juuri ollenkaan. Tällä saa myös helposti hoidettu poimuisat korvat ja niskakin menee samalla. Hieman arvokkaan hinnan takia tätä ei kannata ”tuhlata” vartalolle. Itse ostan vartaloa varten hieman edukkaampia aurinkovoiteita.

Paras aurinkovoide kasvoille

Käyttäessäni näitä kolmea yläpuolella lueteltua aurinkovoidetta, en ole kertaakaan polttanut kasvojani. Näyttävät siis toimivan moitteetta ja siksi vahva suositukseni. Pidän myös siitä, että tuotteet ovat kohtuullisia lompakolle.

Vartalolle tarkoitetut sumutettavat aurinkorasvat eivät toimi kasvoille. Ainakaan meikin kanssa. Rasvaa tulee liiankin kanssa ja voide tulee kuitenkin levittää käsin. Siksi erityisesti kasvoille tarkoitettu aurinkosuojasumu on kerrassaan loistava keksintö!

Aurinkosuoja vartalolle

Vartalolle ostan vaihtelevasti eri merkkisiä ja eri koostumuksellisia aurinkorasvoja. Tällä hetkellä suosikkini on* Garnier Ambre Solaire UV Water. Nimensä mukaisesti se on väritöntä kuin vesi, kevyt, raikastava ja tekee ihosta pehmeän. Todella mieto, ihanan raikas tuoksu. Aurinkosuoja sisältää kosteuttavaa Aloe Vera vettä. Tämä vesimäinen aurinkosuoja on spf30 ja imeytyy sen verran nopeasti, ettei iholle jää ikävää tahmaista tunnetta. Tämä on myös vettä hylkivää, joten kestää tovin myös uimista. Toki, kaikenlaisia aurinkosuojia tulee aina lisätä uinnin jälkeen. Ja kuivalla maallakin parin tunnin välein, jos oleilee auringossa.

Aurinkorasva iholle

Aurinkosuojan käyttö

Aurinkovoiteet tulee aina levittää iholle noin puolituntia ennen auringolle altistumista. Voidetta tulee myös käyttää riittävästi, jotta suojaus todella toimii.

Normaalikokoisen aikuisen ihon suojaamiseen noin 4 ruokalusikallista vastaava määrä voidetta on riittävä. Iso osa meistä käyttää luultavasti liian vähäistä määrää ja siksi iho palaa nopeammin kuin kuvittelemme.

Veden äärellä, sekä laskettelurinteessä on myös erittäin tärkeää suojata iho auringolta. Vesi sekä lumi heijastaa UV-säteitä moninkertaisella teholla, joten älä anna talviolosuhteiden hämätä sinua!

Aurinkosuoja hiuksille

Nyt kun ihon suojaus auringolta on käyty perusteellisesti läpi, niin täytyy vielä muistuttaa, että hiukset tulee suojata myös auringon haittaavilta ominaisuuksilta.

Aurinko on äärimmäisen voimakas osatekijä hiusten kuntoon ja hyvinvointiin. Aurinko haalistaa ja haurastuttaa. Jos kaipaat aurinkoraitoja hiuksiin, niin silloin haalistuminen voi toki olla jopa toivottu tulos, mutta mikäli sinulla on hiusväriä, jonka haluaisit pysyvän, tulee hiukset ehdottomasti suojata.

Olet varmasti nähnyt miten aurinko muuttaa esimerkiksi tumman kankaan väriä ulkotiloissa. Musta tai tummansininen tekstiili palaa hyvin nopeasti voimakkaassa auringossa haaleaksi. Aurinko tosiaan myös kuivattaa ja siten haurastuttaa hiuksia. Mikäli mielit pitää hiuksesi hyväkuntoisina ja kosteutettuina, muista suojata hiukset.

Suojaamisen voit hoitaa joko käyttämällä hattua, olemalla varjossa tai käyttämällä aurinkosuojatuotteita hiuksille. Kuten shampoo, hoitoaine tai suihkutettavan aurinkosuojan.

Muista suojata myös päänahka. Jakauksen kohta palaa helpoiten. Päänahka on helpointa suojata joko päähineellä tai hiuksiin suihkutettavalla aineella.

Reinan parhaat vinkit:

  • Aurinkovoide on paras anti-age tuote markkinoilla!
  • Vältä aurinkoa klo 10-16
  • Valitse aurinkosuoja 30 tai 50
  • Käytä aurinkovoidetta riittävästi
  • Lisää aurinkovoidetta säännöllisesti

Näillä vinkeillä voit nauttia kesästä täysin rinnoin ja turvallisesti!

Parhaat aurinkovoiteet suositukset

*Löydät suosikkituotteeni auringolta suojautumiseen täältä! (Muut paitsi Derma aurinkovoidepuikko. Sen löydät Prismasta)

Juuri nyt superALE Lykolla! Katso huippuedut tästä!

*sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä