Kuivan ihon puhdistus

Kasvojen puhdistus

Saadaksesi ihanan kauniin ja kuulaan ihon, tulee sinun kiinnittää huomiota hyvään ja säännölliseen ihon hoito- ja puhdistusrutiiniin. Kasvojen puhdistus tulee tehdä aamuin illoin. Aamulla riittää huomattavasti kevyempi kasvojen puhdistus, kuin illalla. Aamulla poistetaan vain yön aikana pinnalle noussut rasva ja hiki, Illalla tuleekin pestä kasvoilta sekä mahdolliset meikit, että päivän aikana kertynyt pöly ja lika. Älä koskaan mene nukkumaan meikit kasvoilla!

Valitse kasvojen puhdistustuotteet oman ihotyyppisi mukaan. Varmista, ettei puhdistusaine ole liian vahvaa, sillä liian vahva putsari vie kasvoilta meikin ja muun lian lisäksi ihoa suojaavan kerroksen. Erityistä huomiota vaatii herkän ihon puhdistus. Kaikki ylimääräinen hankaaminen ja ihon venyttäminen on pahasta. Kuivan ihon puhdistus vaatii kosteuttavia tuotteita, jottei iho kuivu entisestään. Muistathan, että perussaippua ei sovellu kasvojen puhdistukseen. Se on liian voimakas ja kuivattava.

Mikäli käytät vedenkestävää meikkiä, valitse Ihon puhdistukseen meikinpuhdistusaine, joka on tarkoitettu vedenkestävän meikin poistamiseen. Jos koitat puhdistaa kasvot toisenlaiseen käyttötarkoitukseen tarkoitetulla putsarilla, joudut hankaamaan useaan kertaan silmäalueen muutenkin herkkää ihoa. Mitä tehokkaampi vedenkestävän meikin putsari, sitä vähemmän tulee mekaanista hankaamista herkälle silmänympärysiholle.

Ihon puhdistus


Ihon puhdistus

Itse käytän vedenkestävää silmänrajauskynää, joka pysyy mielestäni hieman tavallista silmänrajauskynää paremmin. Sen poistaminen on kuitenkin erittäin työlästä, mikäli käytössä ei ole vedenkestävälle meikille tarkoitettu puhdistusaine. Tällä aineella silmänrajauskynä lähtee todella helposti, eikä meikin poistaminen rasita suotta silmänympärysalueen ihoa. Voit samalla sipaista ripsiväristä suurimmat pois.

Poskille ja muualle kasvoille levitän mietoa ja kosteuttavaa puhdistusmaitoa. Puhdistusmaito hierotaan kuiville kasvoille ja meikki irtoaa kuin itsestään. Kun olet hieronut puhdistusmaidon kauttaaltaan, poista se joko pesemällä haalealla vedellä tai käyttämällä kasvojen pesusientä tai puhdistusliinaa.

Puhdistusliinat ovat itselleni melko uusi ihana löytö, jolla kasvojen puhdistus on helppoa jopa ilman meikinpuhdistusainetta! Tokikaan meikin puhdistusliinat eivät sovellu vedenkestävän meikin puhdistamiseen.

Herkän ihon puhdistus

Olen testannut kuivalle ja herkälle iholleni useita erilaisia puhdistusaineita. Vaahtoa, maitomaista, geeliä… Osa puhdistusvaahdoista on sopinut hyvin, eikä pesun jälkeen jää erityistä kiristävää tunnetta. Geelimäiset tuotteet kuivattavat selkeästi eniten jo valmiiksi kuivaa ihon pintaa. Kiristävä tunne tulee lähes samantien ja tämän vuoksi olen luopunut kaikista geelimäisistä puhdistustuotteista. Oman couperosa ihon puhdistukseen olen todennut soveltuvan parhaiten puhdistusmaidot. Ne ovat riittävän lempeitä ja kosteuttavia.

Vinkki kuivan ihon puhdistukseen

Yksi hyvä vaihtoehto on käyttää perusvoidetta kasvojen puhdistamiseen. Erityisesti kuiva, couperoottinen tai atooppinen iho tykkäävät tästä. Itse sovellan tätä niksiä lähinnä matkoilla, jolloin koitan minimoida mukaan otettavien purnukoiden määrää.

Kasvojen puhdistuksen viimeistely

Nyt kun suurin osa kasvojen meikistä ja liasta on saatu pois, ota käyttöön monipuolinen misellivesi. Kaada sitä vanulapulle ja pyyhi hellävaraisesti kasvot kauttaaltaan. Varmista, että vanulappuun ei jää meikinjäämiä tai muuta vastaavaa. Mikäli vanulapussa näkyy vielä likaa, jatka puhdistamista joko puhdistusliinalla tai käytä useampi miselliveteen kostutettu vanulappu.

On erittäin tärkeää saada kaikki meikinjäämät ja lika pois kasvoilta, ettei ihohuokoset tukkeudu. Mikäli ihohuokoset tukkeutuvat, ilmestyy kasvoille näppyjä ja mustapäitä. Näitä emme tokikaan toivo.

Tämän seuraavan kuorintavaiheen voi tehdä kerran pari viikossa tai jopa päivittäin, mikäli kuorinta-aine on riittävän hellävarainen.

Kasvojen puhdistuksen jälkeen kuori kasvot hellästi hieroen. Mikäli sinulla on helposti punoittavia alueita, esim. poskilla couperosaa, jätä nämä kohdat kuorimatta. Kuorinta-aine tulee myös valita ihon kunnon mukaan. Jos kasvoilla on hyvä vahva iho, voit käyttää kuorinta-ainetta, jossa tunnet rakeet selvästi. Mitä herkempi iho, sitä hellempi aine. Toisin sanoen, ei isoja selkeitä rakeita.

Dermalogicalla on todella hienojakoinen riisijauhopohjainen hellä kuorinta-aine. Tuote sopii hyvin herkällekin iholle. Aine on pulverimaista, johon sekoitetaan kämmenellä muutama pisara vettä ja siitä tehdään kuoriva massa. Luottotuotteeni jo noin kymmenen vuoden ajalta. Toista yhtä hyvää en etsinnöistä huolimatta ole löytänyt. Hinta on melko korkea, mutta tuote on erittäin riittoisa, joten sitä kautta hinta ei enää tunnukaan niin kovalta. Kaikista hellin kuorintamenetelmä on kemiallinen kuorinta eli happokuorinta. Happokuorinta sopii moniin eri iho-ongelmiin. Kotikäyttöön on tarjolla mietoja happokuorintoja, hoitoloissa tehdään sitten tehokkaammat happohoidot, jotka vaikuttavat eri syvyyksiin ihossa.

Ihon kosteutus

Misellivesi vastaa kasvovettä, joten viimeinen puhdistus misellivedellä on riittävä. Toki voit käyttää viimeistelyyn vielä kasvovettä. Itse käytän misellivesipyyhinnän jälkeen kasvivettä. Suihkutan kasvivettä kasvoilleni runsaasti ja annan kosteuden imeytyä.

Tämän jälkeen laitan todella ohutta silmänympärysvoidetta, joka imeytyy helposti. Poskilleni sipaisen pienen määrän rauhoittavaa seerumia, sillä couperosa ihoni kaipaa eniten juurikin rauhoittamista, kosteutta ja suojaa. Tämän jälkeen lisään hieman tuhdimpaa silmänympärysvoidetta, joka lukitsee kosteuden ihoon. Ja viimeiseksi vielä kerros joko päivä- tai yövoidetta.

Päivävoiteen ominaisuuksista pidän tärkeimpinä aurinkosuojakerrointa SPF 30 tai 50. Mitä herkempi iho, sitä korkeampaa aurinkosuojaa suosittelen. Tiesitkö, että aurinkosuojakerroin on samalla kaikista tehokkain ase ikääntymisen merkkejä vastaan? Se suojaa ennenaikaisilta pieniltä rypyiltä, erityisesti silmänympärysalueella, sekä yleensä ei-toivotuilta värimuutoksilta. Pigmenttiläiskien ehkäiseminen on huomattavasti helpompaa ja edukkaampaa kuin niiden pois saaminen. Monesti värimuutosten poistaminen on erittäin työlästä, vie paljon aikaa ja erityisen paljon rahaa. Harmi kyllä, tulokset ovat vain harvoin pysyviä. Pois saadut pigmenttiläiskät uusivat erityisen herkästi. Mikäli käytät meikkiä, varmista, että päivävoide sopii nimenomaan meikin alla käytettäväksi. Toiset voiteet rullautuvat meikkivoiteen alla ja meikkipohja on pilalla. Hyvä voide imeytyy nopeasti, eikä rullaudu meikkivoidetta levittäessä.

Yövoiteen ominaisuuksista pidän tärkeimpinä kosteutusta, ihon rauhoittamista sekä suojaamista. Yövoiteeni on hieman tuhdimpaa kuin päivävoiteeni, mutta ei senkään tarvitse olla paksua laastia joka imeytyy huonosti. Hyvä yövoide poistaa kireyden tunteen kasvoilta.

Vinkki: kasvivettä voi huoletta suihkutella vaikka pitkin päivää meikin päälle antamaan iholle kosteutta. Aivan paras lentomatkoilla, jolloin kasvojen iho kuivuu lentokoneen matkustamossa.

Vinkki 2: Jääkaappikylmä kasvivesi (tai kasvovesi tai jopa misellivesi) tuntuu taivaalliselta! Erityisesti saunan jälkeen, mikäli kasvoja kuumottaa. Laadukkaat kasvivedet eivät sisällä säilöntäaineita, joten ne tuleekin säilyttää jääkaapissa. Tai jos sinulla on jopa oma ylellinen kosmetiikkakylmäkaappi kylpyhuoneessa!

Silkki

Muistutan tässäkin artikkelissani havainnosta, josta koen todella olevan hyötyä. Yövoiteen laittamisen jälkeen, kokeile käyttää nukkumaan mennessä silkkistä tyynyliinaa. Silkkisen tyynyliinan voi korvata vaikkapa silkkisellä kaulahuivilla tai vastaavalla. Pääasia, että tuote on 100 % silkkiä, ei esimerkiksi satiinia. Tämän taika on se, että silkki ei ime itseensä mitään. Eli ei myöskään hoitavia aineita kasvoistasi, joten voiteet jäävät ihollesi tekemään tehtäväänsä eli kosteuttamaan. Puuvillainen tai pellavainen tyynyliina imee ravitsevat voiteet itseensä ja kasvot huutavat taas aamusta kosteutta pintaansa.

Huomaathan, että myös hiukset ovat samaista tyynyä vasten koko pitkän yön. Silkkinen tyynyliina siis hoitaa samalla sekä kasvojen ihoa, että hiuksia. Moni on yllättynyt muutoksesta, jonka ovat huomanneet tyynyliinan materiaalin vaihdon jälkeen.

Jos siis kärsit kuivasta ihosta ja hiuksista, kokeile ehdottomasti silkkistä tyynyliinaa. Olen varma, että tulet yllättymään positiivisesti!

*Tästä linkistä pääset katsomaan silkkityynyliinojen hintoja

Herkän ihon puhdistus